Συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται περαιτέρω την Πέμπτη, μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή του κατά 900.000 βαρέλια από 1η Νοεμβρίου. Οι αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι ίσως το Μπρεντ «σκαρφαλώσει» στα 33 δολάρια.
27
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται περαιτέρω την Πέμπτη, μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή του κατά 900.000 βαρέλια από 1η Νοεμβρίου.
Στο Λονδίνο το Μπρεντ ενισχύεται κατά 26 σεντς στα 26,93 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 22 σεντς στα 28,46 δολάρια.
Χθες οι τιμές του μαύρου χρυσού ενισχύθηκαν κατά 1 δολάριο, καθώς ο ΟΠΕΚ εξέπληξε τις αγορές, προχωρώντας σε μείωση της παραγωγής.
«Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα από τον ΟΠΕΚ και αν δεν αυξηθεί η ιρακινή παραγωγή, πράγμα που δεν φαίνεται και τόσο πιθανό, τότε οι τιμές θα πάνε προς τα πάνω» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του τμήματος εμπορευμάτων της ABN Amro, Μπράιαν ντε Κλερ.
«Μπορεί να δούμε τα 33 δολάρια για το Μπρεντ και τα 35 δολάρια για το αμερικανικό αργό» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΦ ΠΑΟΚ: «Ακυρώνονται όλες οι εκδρομές για τη Λυών σε ένδειξη σεβασμού στα αδέρφια μας»
- Η Gen Z ετοιμάζεται να κατακλύσει τις κινηματογραφικές αίθουσες για να δει την ταινία «The Moment» της Charli xcx
- Καντζούρης για Τζόσεφ: «Παίκτης ομάδας, με βαθιά γνώση του μπάσκετ»
- Θέλουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ λέει η Δανία αλλά δεν παραχωρούμε την Γροιλανδία
- ΗΠΑ: «Πολυήμερη αεροπορική άσκηση» στη Μέση Ανατολή την ώρα που κορυφώνονται οι εντάσεις με το Ιράν
- ΠΑΟΚ: Τι είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου της Τιμισοάρα για την κατάσταση των τραυματιών

