Από 3 Σεπτεμβρίου τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης για τα ΙΧ αυτοκίνητα
Aπό τις 3 Σεπτεμβρίου ισχύουν αναδρομικά τα νέα μειωμένα τέλη ταξινόμησης για τα καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καθώς και για τις μηχανές, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Oικονομίας και Οικονομικών.
27
Aπό τις 3 Σεπτεμβρίου ισχύουν αναδρομικά τα νέα μειωμένα τέλη ταξινόμησης για τα καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καθώς και για τις μηχανές, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Oικονομίας και Οικονομικών.
Όπως αναφέρει σήμερα η Ημερησία, η τροπολογία ορίζει τα εξής:
* Για τα αυτοκίνητα που πληρούν την τελευταία κοινοτική οδηγία (98/69) αντιρρυπαντικής τεχνολογίας δηλαδή έχουν κατασκευαστεί από το 1999-2000 και μετά, το τέλος ταξινόμησης μειώνεται κατά μέσο όρο 20% και διαμορφώνεται ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου από 5% μέχρι 50%.
* Για τα μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα που πληρούν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές της κοινοτικής οδηγίας 94/12 και έχουν κατασκευασθεί από το 1994 έως το 1998 ο συντελεστής του τέλους ταξινόμησης μειώνεται κατά μέσο όρο κατά 10% και κυμαίνεται από 14% έως 142%.
* Για τα καταλυτικά κατασκευής έως το 1993 οι νέοι συντελεστές των τελών ταξινόμησης κυμαίνονται από 24% έως 334% ανάλογα με τον κυβισμό, ενώ για τα αυτοκίνητα χωρίς καταλύτη καυσαερίων (συμβατικής τεχνολογίας) οι νέοι συντελεστές κυμαίνονται από 37% έως 346%.
* Για τις μοτοσικλέτες 126 κυβικών και άνω το τέλος ταξινόμησης μειώνεται έως 33% και κυμαίνεται από 2% έως 25%.
H μείωση του φόρου ισχύει για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που έχουν εκτελωνισθεί, εφόσον δεν έχουν εκδοθεί αποδεικτικά είσπραξης του τέλους ταξινόμησης ή έχουν εκδοθεί αποδεικτικά είσπραξης του τέλους αλλά δεν έχουν ταξινομηθεί και πωληθεί. Στην περίπτωση αυτή οι εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν επανυπολογισμό του τέλους ταξινόμησης, συμψηφισμό του τέλους που έχει καταβληθεί και επιστροφή της διαφοράς που προκύπτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένσταση στις διπλωματικές σχέσεις Γαλλίας-ΗΠΑ – Οργή στο Παρίσι για τη στάση Κούσνερ
- Ηλιούπολη: Πέθανε 17χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας (pic)
- Η Φραν Ντρέσερ αγάπησε τη «Νταντά» αλλά πλέον δεν ξέρει αν η τηλεόραση αξίζει τον χρόνο της
- Mattel: Ποιες κούκλες… σαραντάρισαν και χρειάζονται «λίφτινγκ»
- Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο
- Βελούχι: Η στιγμή που εντοπίζουν τον ορειβάτη σε υψόμετρο 2.000 μέτρα – Η συγκλονιστική περιγραφή και το βίντεο ντοκουμέντο


