
Απόφαση – σταθμός της αμερικανικής Δικαιοσύνης για το θέμα της θανατικής ποινής
Την ακύρωση εκτέλεσης της θανατικής ποινής για 100 κρατούμενους ζητά το Ομποσπονδιακό Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών με το σκεπτικό ότι τη σχετική απόφαση πρέπει να λαμβάνουν οι ένορκοι και όχι οι δικαστές. Η απόφαση ισχύει για τρεις Πολιτείες.
30
Την ακύρωση εκτέλεσης της θανατικής ποινής για περίπου 100 κρατούμενους ζητά το Ομποσπονδιακό Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών με το σκεπτικό ότι η σχετική απόφαση πρέπει να λαμβάνεται από τους ενόρκους και όχι τους δικαστές. Η απόφαση ισχύει για τις Πολιτείες της Αριζόνα, του Αϊνταχο και της Μοντάνα, ενώ εκκρεμεί ανάλογη απόφαση του Εφετείου για το Κολοράντο και τη Νεμπράσκα.
Όπως μετέδωσε το BBC, εκπρόσωποι των οργανώσεων που μάχονται για την κατάργηση της θανατικής ποινής δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση της Δικαιοσύνης, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι οι ένορκοι είναι οι μόνοι που πρέπει να αποφασίζουν σε θέματα ζωής και θανάτου.
Ωστόσο, ο ανταποκριτής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου στην αμερικανική πρωτεύουσα σημείωσε ότι θα χρειαστούν μήνες ίσως και χρόνια έως ότου εφαμροστεί στην πράξη η απόφαση του Ομοσπονδιακού Εφετείου, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες Πολιτείες μπορούν να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Απαγορευμένη σεξουαλική επιθυμία» – Οι ιδιωτικές επιστολές του Λέοναρντ Μπερνστάιν και του μέντορά του
- Η νέα εποχή στην οικιακή φροντίδα είναι πιο λεπτή και εύχρηστη από ποτέ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/4): Πού θα δείτε τα ματς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα play offs της Euroleague
- Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο μητέρα και γιος – Τους παρέσυρε αυτοκίνητο
- Μεξικό: Συλλήψεις δυο ηγετών καρτέλ – Ο ένας δυνητικός διάδοχος του ισχυρού «Ελ Μέντσο»
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για υποκλοπές: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον πολιτικό κωλοτούμπα

