Δικαιώθηκε ο Σ.Κόκκαλης στην υπόθεση των δημοσιευμάτων της εφημερίδας Η Καθημερινή
Τον επιχειρηματία Σ.Κόκκαλη και την εταιρεία Intracom δικαίωσε την Τετάρτη το Πολιτικό Εφετείο Πειραιά, αφού με απόφασή του καταδίκασε την εφημερίδα Καθημερινή και τους υπευθύνους της για τα δημοσιεύματά της με την καταβολή αποζημίωσης 315.000 ευρώ.
38
Τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και την εταιρεία Intracom δικαίωσε την Τετάρτη το Πολιτικό Εφετείο Πειραιά, αφού με απόφασή του καταδίκασε την εφημερίδα Η Καθημερινή και τους υπευθύνους της για τα δημοσιεύματά της με την καταβολή αποζημίωσης συνολικού ύψους 315.000 ευρώ.
Το δικαστήριο, όπου είχε προσφύγει με αγωγή του τόσο ο κ. Κόκκαλης όσο και η εταιρεία του, ζητώντας υπέρ του την χρηματική καταδίκη της εφημερίδας για σωρεία δημοσιευμάτων εναντίον του, δέχθηκε ότι και τα 154 δημοσιεύματα της Καθημερινής από τον Ιανουάριο του 2001 έως και 15 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, που αφορούσαν τον επιχειρηματία και την εταιρεία του, ήταν ψευδή και συκοφαντικά.
Επίσης με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο δέχθηκε ότι τόσο ο εκδότης Θεμιστοκλής Αλαφούζος όσο και ο διευθυντής και η συντάκτρια των περισσότερων δημοσιευμάτων, Αριστέα Μπουγάτσου, έθιξαν εν γνώση τους την τιμή και την επιχειρηματική πίστη του κ. Κόκκαλη, αλλά και της Intracom.
Τέλος, η εφημερίδα σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Εφετείου Πειραιά εκτός από τα 315.000 ευρώ, που θα καταβάλλει, υποχρεώνεται να δημοσιεύσει περίληψη της απόφασής του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
