Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη
Μεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τις εταιρείες χημικών να καταγράφουν απώλειες, καθώς οι προοπτικές του κλάδου δεν είναι θετικές. Σημαντικά κέρδη για την Vivendi Universal, εν αναμονή σημαντικών ανακοινώσεων.
27
Μεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τις εταιρείες χημικών να καταγράφουν απώλειες, καθώς οι προοπτικές του κλάδου δεν είναι ιδιαίτερα θετικές. Σημαντικά κέρδη για την Vivendi Universal, εν αναμονή σημαντικών ανακοινώσεων.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,04% στις 2.514,20 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,04% στις 4.202,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,10% στις 3.361,77 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,04% στις 3.572,49 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.690,08 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,19%.
Οι μετοχές των χημικών εταιρειών, όπως της BOC (-1,5% στις 877 πένες), υποχωρούν, με αφορμή την ανακοίνωση της γερμανικής ένωσης του κλάδου VCI ότι δεν αναμένει μία σταθερή ανάκαμψη φέτος, έπειτα απί την πτώση των παραγγελιών και της χημικής παραγωγής το δεύτερο τρίμηνο.
Στον αντίποδα η Vivendi ενισχυεται κατά 2,9% στα 16,4 ευρώ, καθώς η εταιρεία θα ανακοινώσει, ίσως και σήμερα, ότι θα συγχωνεύσει τη θυγατρική της στον τομέα της ψυχαγωγίας με το NBC της General Electric.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένσταση στις διπλωματικές σχέσεις Γαλλίας-ΗΠΑ – Οργή στο Παρίσι για τη στάση Κούσνερ
- Ηλιούπολη: Πέθανε 17χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας (pic)
- Η Φραν Ντρέσερ αγάπησε τη «Νταντά» αλλά πλέον δεν ξέρει αν η τηλεόραση αξίζει τον χρόνο της
- Mattel: Ποιες κούκλες… σαραντάρισαν και χρειάζονται «λίφτινγκ»
- Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο
- Βελούχι: Η στιγμή που εντοπίζουν τον ορειβάτη σε υψόμετρο 2.000 μέτρα – Η συγκλονιστική περιγραφή και το βίντεο ντοκουμέντο


