30

Ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε κατά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι στρατιώτες επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις.

Στην πόλη Ναμπλούς, άνδρες του ισραηλινού στρατού προχώρησαν στη σύλληψη δύο Παλαιστίνιων που νοσηλεύονταν με τραύματα από σφαίρες στο νοσοκομείο της πόλης.

Πρόκειται για τους 27χρονους Φάχεντ Μπεν Χόντι και Οσμάν Αμπού Τζμούσε, μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά.

Οι δύο Παλαιστίνιοι είχαν βρει καταφύγιο στη στέγη του νοσοκομείου μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης των Ταξιαρχιών, Χάλεντ Ναμρούντι. Οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ναμρούντι και να τραυματιστούν σοβαρά οι άλλοι δύο.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μπεϊλίνσον του Τελ Αβίβ, όπου ανακρίθηκαν από πράκτορες της Σιν Μπετ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press