26

Για άνιση μεταχείριση σε σχέση με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, κατηγορεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ΕΠΟ, με αφορμή τις ποινές κεκλεισμένων των θυρών που τις επιβλήθηκαν για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών της στον τελικό Κυπέλλου με τον Αρη.

Σύμφωνα με τη μακεδονική ΠΑΕ, η διατήρηση της απόφασης επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημιά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία επιφυλάσσεται να την αξιώσει από οποιονδήποτε υπεύθυνο στο μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με την διεξαγωγή δύο αγώνων χωρίς θεατές, λόγω της επεισοδιακής συμπεριφοράς των φιλάθλων της στον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος με την ΠΑΕ Αρης.

Με την ανωτέρω ποινή, που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την υπ αριθμ. 542/29.05.2003 απόφαση της Π.Ε./ΕΠΟ και επικυρώθηκε με την υπ αριθμ. 156/18.07.2003 απόφαση της Επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, παραβιάζεται η διάταξη του άρθρου 29 παρ. 4 του ΚΑΠ όπου ρητά ορίζεται ότι σε κάθε περίπτωση υποτροπής εάν έχει προηγηθεί επιβολή ποινής διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές η ποινή που υποχρεωτικά επιβάλλεται είναι αυτή του αποκλεισμού της έδρας και διεξαγωγής των αγώνων σε γήπεδο που ευρίσκεται σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων από την έδρα της τιμωρημένης ΠΑΕ.

Εν προκειμένω η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την αγωνιστική περίοδο 2002-03 είχε τιμωρηθεί ήδη με την ποινή της διεξαγωγής πέντε αγώνων της κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και ως εκ τούτου η διεξαγωγή 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση υποτροπής της λόγω των επεισοδίων με την ΠΑΕ Αρης στον τελικό Κυπέλλου είναι μη νόμιμη σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη του ΚΑΠ.

Στις ΠΑΕ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός οι οποίες ήταν υπότροπες και τιμωρήθηκαν για τα επεισόδια στον αγώνα Πρωταθλήματος μεταξύ τους, τους επιβλήθηκε η ποινή της διεξαγωγής των αγώνων τους 100 χλμ μακριά από την έδρα τους κάτι το οποίο αποδεικνύει την άνιση συμπεριφορά της πολιτείας διότι σε ίδιες ακριβώς περιπτώσεις υποτροπής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν εφαρμόστηκε ο Νόμος σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 4 του ΚΑΠ ενώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός εφαρμόστηκε.

Η διατήρηση της μη νόμιμης αυτής απόφασης που ουσιαστικά νομιμοποιεί μια πρωτοφανή παραβίαση του ΚΑΠ επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημιά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία επιφυλάσσεται να την αξιώσει από οποιονδήποτε υπεύθυνο στο μέλλον».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ