
Σε λειτουργία από το τέλος του 2003 η δευτεροβάθμια επεξεργασία λυμάτων στην Ψυττάλεια
«Θωρακίζονται» τα νερά του Σαρωνικού με την ολοκλήρωση του έργου της δευτεροβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων στην Ψυττάλεια. Περί τα τέλη του 2003 αρχίζει η κατασκευή δύο νέων κέντρων βιολογικού καθαρισμού σε Θριάσιο και Μεσόγεια.
30
«Θωρακίζονται» οι παραλίες και τα νερά της Αττικής με την ολοκλήρωση του έργου της δευτεροβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων στην Ψυττάλεια δυναμικότητας 1 εκατομμυρίου κυβικών μέτρων λυμάτων την ημέρα. Αποτέλεσμα, οι εκροές στη θάλασσα θα είναι κατά 95% καθαρότερες.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Παρασκευής, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2003, ενώ την ίδια περίοδο θα ξεκινήσει η κατασκευή δύο νέων Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), συνολικού προϋπολογισμού 155 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για το ΚΕΛ Θριασίου Πεδίου που θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ασπροπύργου, Μαγούλας, Μάνδρας και Φυλής και το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων, το οποίο θα εξυπηρετεί τις περιοχές Παιανίας, Γλυκών Νερών, Γέρακα, Ανθούσας, Παλλήνης, Πικερμίου, Σπάτων, Ραφήνας και Αρτέμιδας.
Τα λύματα θα υφίστανται τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό και το νερό που θα αποδίδεται θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση. Το δύο ΚΕΛ θα εξυπηρετήσουν περίπου 200.000 κάτοικους, μεγάλο αριθμό βιομηχανιών, ενδεχομένως και το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα έργα θα ολοκληρωθούν σε τέσσερα χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεκάθαρος ο Ζοσέ Μουρίνιο: «Κανείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει μιλήσει μαζί μου»
- Καισαριανή: Το σύνορο του κόσμου – Ντοκιμαντέρ του in
- Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα
- Εδώ Όσκαρ, εκεί Όσκαρ: Που βρισκόταν τελικά το βραβείο του σκηνοθέτη του «Mr. Nobody Against Putin»;
- March to Gaza Greece: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τη συνεργασία με το Ισραήλ μετά την αναχαίτιση του Global Sumud Flotilla
- Χαμός στο Χοκς – Νικς και δύο αποβολές για παίκτες που πιάστηκαν στα χέρια (vid)


