38

Aπό τις 7 Iουλίου μέχρι τις 30 Aυγούστου θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις σε όλη τη χώρα, αν και αρκετές επιχειρήσεις ήδη πωλούν με προσφορές τα εμπορεύματά τους αυτή την περίοδο, παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση του υπουργείου Aνάπτυξης απαγορεύει τις προσφορές 20 μέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση του υπουργείου Aνάπτυξης, στα εμπορεύματα με έκπτωση είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διπλή αναγραφή τιμών ή να γίνεται η αναγραφή σε πινακίδα του ποσοστού της έκπτωσης με την προϋπόθεση της αναγραφής της αρχικής τιμής κάθε είδους.

Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού και γι αυτό το υπουργείο προτείνει να διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών. Σε περίπτωση παράβασης των κείμενων διατάξεων θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ