30

Στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το βράδυ της Δευτέρας. «Ενθαρρύνουμε τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την υιοθέτηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» σημειώνει ο εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε: «Έχουμε δει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα ανησυχεί για τις αναφερόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο από την Τουρκία. Γνωρίζουμε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός του έχουν συζητήσει το θέμα πρόσφατα στη Μαδρίτη.

» Αυτό αποτελεί ένα διμερές θέμα και ενθαρρύνουμε την Τουρκία και την Ελλάδα να συνεχίσουν τις συνομιλίες προσέγγισης και να υιοθετήσουν ΜΟΕ, όπως η πρόσφατη συμφωνία για την ανταλλαγή ανώτερων αξιωματικών και σπουδαστών στρατιωτικών σχολών και άλλες μορφές συνεργασίας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ