
Διαρροή κλοφέν στο υπουργείο Οικονομίας εντόπισαν επιστήμονες
Διαρροή της επικίνδυνης τοξικής ουσίας κλοφέν εντοπίστηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών στο υπόγειο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται επικίνδυνα η ατμόσφαιρα εντός του κτιρίου.
28
Διαρροή της επικίνδυνης τοξικής ουσίας κλοφέν εντοπίστηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών στο υπόγειο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, προερχόμενη από μετασχηματιστές ηλεκτρικού ρεύματος που στεγάζονται εκεί.
Στην έκθεση των επιστημόνων -την ύπαρξη της οποίας επιβεβαίωσε ο γγ του υπουργείου Γιώργος Ζανιάς- επισημαίνεται ότι «η κατάσταση στην ατμόσφαιρα του κτιρίου είναι επιβαρημένη» και επιβάλλεται «η άμεση απομάκρυνση των μετασχηματιστών».
Αφορμή για την ανίχνευση του προβλήματος ήταν η πρόσκληση του Πανεπιστημίου Κρήτης από το σύλλογο εργαζομένων να κάνει μετρήσεις για το επίπεδο ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένες γύρω από το Σύνταγμα.
Η 22σέλιδη έκθεση παραδόθηκε στο υπουργείο στα μέσα Μαΐου 2003. Κανείς είναι σε θέση να γνωρίζει το πόσο καιρό υφίσταται η διαρροή.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι ο επίμαχος υποσταθμός δεν είναι ιδιοκτησίας της, αλλά κατασκευάστηκε από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου το 1973. Αυτοί είναι υπεύθυνοι και για τη συντήρησή του. Η ίδια η ΔΕΗ δεν χρησιμοποιεί μετασχηματιστές αυτού του τύπου.
Το Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων στο οποίο ανήκει το κτίριο του υπουργείου έχει υπογράψει σύμβαση με ελληνογερμανική εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων, η οποία υποσχέθηκε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου θα απομακρύνει το επικίνδυνο τοξικό υλικό και θα αντικατασταθούν οι μετασχηματιστές.
Πάντως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η έκθεση με τις σχετικές μετρήσεις του Πανεπιστημίου δείχνει μεν αυξημένα επίπεδα ρύπων, όμως αυτά βρίσκονται κάτω από το όριο ασφαλείας που ισχύουν στη Γερμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Τραμπ μετατρέπει τον Λευκό Οίκο σε Βερσαλλίες και δεν το κάνει για λόγους ασφαλείας
- Σκληρή γραμμή από Γκουτέρες: Δεν διαπραγματευόμαστε τα χρέη των ΗΠΑ
- Μίλαν ή τέλος: Το δίλημμα ζωής του Μόντριτς
- Η Αλβανία υποδέχεται τον Κάνιε Γουέστ με στάδιο 60.000 θέσεων μετά το κύμα ακυρώσεων
- Γιατί ο Μπάφετ δεν πιστεύει στην αγορά για χάρη… της αγοράς
- Η Ατλέτικο Μαδρίτης πείθει τον Άλβαρες να πει «όχι» στην Μπαρτσελόνα





