Αυστηρά τα ελληνικά μέτρα εντοπισμού κρουσμάτων SARS
Αθήνα: Η χώρα μας έχει εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα από αυτά που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, σχετικά με τον εντοπισμό των κρουσμάτων που συνδέονται με την άτυπη πνευμονία, τόνισε σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής.
Αθήνα: Η χώρα μας έχει εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα από αυτά που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, σχετικά με τον εντοπισμό των κρουσμάτων που συνδέονται με την άτυπη πνευμονία, τόνισε σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής.
Όπως είπε ο κ. Στεφανής, ο οποίος προήδρευσε της έκτακτης συνάντησης του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στην ομάδα των ατόμων που ελέγχουν την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα μας περιλαμβάνεται και ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό. Αντίθετα, «σε άλλες χώρες περιλαμβάνεται μόνο διοικητικό προσωπικό, που μοιράζει μόνο ερωτηματολόγιο, κάνει ορισμένες ερωτήσεις και τίποτα περισσότερα», είπε ο υπουργός.
Ο κ. Στεφανής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ένα εμφανής διαγνωστικό τεστ για να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό της άτυπης πνευμονίας. «Μέχρι στιγμής η διάγνωση βασίζεται κυρίως στο συνδυασμό του επιδημιολογικού ιστορικού με τα κλινικά συμπτώματα».
Επισήμανε δε ότι κοινή διαπίστωση των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι ότι «έχουμε να κάνουμε με ιό ο οποίος είναι άγνωστος. Δε ξέρουμε πότε θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε κάποιο αποτελεσματικό θεραπευτικό μέσο, δεν ξέρουμε πότε θα είμαστε σε θέση να έχουμε κάποιο εμβόλιο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, Γιώργος Σαρόγλου, τόνισε ότι αυτοί οι οποίοι καταλήγουν από την άτυπη πνευμονία δεν είναι παραπάνω από το 5% ή κατ’ άλλους 8% από αυτούς που αρχικά εκδηλώσουν κλινικά συμπτώματα.
Πηγή: AΠΕ
health.in.gr
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες