Θαυματουργό το Viagra μετά την προστατεκτομή
Νέα Υόρκη: Οι άνδρες που υποβάλλονται σε επέμβαση προστατεκτομής μπορούν να αντιμετωπίσουν μετεγχειρητικά την πιθανή στυτική δυσλειτουργία λαμβάνοντας Viagra για εννέα συνεχόμενους μήνες, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης.
Νέα Υόρκη: Οι άνδρες που υποβάλλονται σε επέμβαση προστατεκτομής μπορούν να αντιμετωπίσουν μετεγχειρητικά την πιθανή στυτική δυσλειτουργία λαμβάνοντας Viagra για εννέα συνεχόμενους μήνες, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία Pfizer, η οποία κατασκευάζει το γνωστό χάπι, μια ομάδα ανδρών που έλαβαν κιτρική σιλδεναφίλη (τη δραστική ουσία που περιέχεται στο Viagra) για την περίοδο των εννέα μηνών έπειτα από την επέμβαση εμφάνισαν επταπλάσιες πιθανότητες ανάκτησης της φυσιολογικής τους στύσης.
Οι ερευνητές χώρισαν 76 άτομα που είχαν υποστεί ριζική προστατεκτομή σε τρεις ομάδες. Τα πρώτα 23 άτομα έλαβαν 50 mg του φαρμάκου ημερησίως για εννέα μήνες, οι υπόλοιποι 28 τη διπλάσια δόση, ενώ οι εναπομείναντες 25 ακολούθησαν αγωγή με ψευδοφάρμακο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα άτομα της έρευνας δεν γνώριζε αν λάμβανε Viagra ή ψευδοφάρμακο, ενώ στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες είχαν φυσιολογική στύση πριν από την προστατεκτομή.
Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι το 27% των ανδρών της έρευνας που είχαν ακολουθήσει αγωγή με Viagra ανεξαρτήτως δοσολογίας κατάφεραν ν’ ανακτήσουν τη φυσιολογική στυτική λειτουργία τους σχεδόν σε ποσοστό 100%. Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ανδρών που έπαιρναν ψευδοφάρμακα ήταν μόλις 4%.
«Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι θεαματικά και αποδεικνύουν ότι το χάπι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας βελτιώνει σημαντικά τα προβλήματα που εμφανίζονται μετά την προστατεκτομή, ακόμη και αν λαμβάνεται σε μικρές δόσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
health.in.gr
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
- Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη: Νεαροί πόζαραν ανενόχλητοι δίπλα στη λάβα
