Η ΠΟΥ εμμένει στις οδηγίες για την ελάττωση της ζάχαρης
Γενεύη: Την προτροπή του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων του ΟΗΕ (FAO) προς τους καταναλωτές για τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ποσότητας ζάχαρης στηρίζει με σχετική ανακοίνωσή της και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).
Γενεύη: Την προτροπή του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων του ΟΗΕ (FAO) προς τους καταναλωτές για τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ποσότητας ζάχαρης στηρίζει με σχετική ανακοίνωσή της και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).
Εκπρόσωποι της ΠΟΥ ανέφεραν ότι παρέλαβαν επιστολές από τις βιομηχανίες παραγωγής ζάχαρης, μέσω των οποίων οι τελευταίες ασκούν πιέσεις για την άρση ή την τροποποίηση των οδηγιών που δόθηκαν στους καταναλωτές, οι οποίες, όπως τονιζόταν, έπλητταν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Ωστόσο, η ΠΟΥ ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα εμμείνει στις συστάσεις της, οι οποίες έχουν ως στόχο να αποτρέψουν κινδύνους που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επιζήμιοι για την παγκόσμια υγεία.
Σύμφωνα με αυτές, συνιστάται στους καταναλωτές η ελάττωση της προσλαμβανόμενης ποσότητας ζάχαρης σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 10% της συνολικής προσλαμβανόμενης τροφής.
Το παραπάνω ποσοστό αναιρεί παλαιότερη σύσταση του Ινστιτούτου Ιατρικής, παραρτήματος της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, βάσει του οποίου το όριο κατανάλωσης ζάχαρης κυμαινόταν στο 25%.
health.in.gr
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε

