
Διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων του Ιράκ ζήτησε η Διαβαλκανική
Κοινή στάση στο θέμα του Ιράκ υιοθέτησαν οι ηγέτες των οκτώ βαλκανικών χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη Κορυφής της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όπως ανέφερε ο Κώστας Σημίτης μετά το πέρας των εργασιών, ζητούν να μη θιγεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και να μην υπάρξει αλλαγή των συνόρων του.
71
Κοινή στάση στο θέμα του Ιράκ υιοθέτησαν οι ηγέτες των οκτώ βαλκανικών χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη Κορυφής της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όπως ανέφερε ο Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών, ζητούν να μη θιγεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και να μην υπάρξει αλλαγή των συνόρων του, καθώς και να δοθεί σημαντικός ρόλος στον ΟΗΕ στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Οι συμμετέχοντες στη Διαβαλκανική Διάσκεψη συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να υπάρξει στο μέλλον στενότερη συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, των συγκοινωνιών, της κατασκευής έργων υποδομής, όπως επίσης και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι κυριάρχησε η θέληση των χωρών της Βαλκανικής που δεν είναι μέλη της ΕΕ να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια στο άμεσο μέλλον. «Η Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σημίτης, «παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση» και ανέφερε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιουνίου θα αποτελέσει «ορόσημο» για την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών της Βαλκανικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί