Με χώμα αντικαταστάθηκε εκ νέου η γκρίζα επίστρωση στην οδό Παναθηναίων
Παρελθόν αποτελεί η «επιλήψιμη» επίστρωση με την όψη τσιμέντου μέσα στην Αρχαία Αγορά, αφού η οδός Παναθηναίων καλύφθηκε και πάλι με κόκκινο χώμα. Το θέμα είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών, ενώ σχετική επερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή.
30
Παρελθόν αποτελεί η «επιλήψιμη» επίστρωση με την όψη τσιμέντου μέσα στην Αρχαία Αγορά, αφού η οδός Παναθηναίων καλύφθηκε και πάλι με κόκκινο χώμα. Το θέμα είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών, ενώ σχετική επερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος της Τρίτης, οι εργασίες για την επικάλυψη της αρχαίας οδού με χώμα έχουν ήδη προχωρήσει σε τέτοιον βαθμό, ώστε η εικόνα του αρχαιολογικού χώρου να έχει μεταβληθεί σημαντικά.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι επρόκειτο για «εργοταξιακή» επέμβαση, ειδικά για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων που εκτελούν τις εργασίες ανάπλασης του χώρου.
Το όλο θέμα προέκυψε λόγω της επίστρωσης της οδού με υλικά που δεν συνάδουν προς το χώρο, στο πλαίσιο του εξωραϊσμού της Αρχαίας Αγοράς, χώρος στον οποίο θα υπογραφεί η Συνθήκη Προσχώρησης των δέκα νέων χωρών στην οικογένεια της ΕΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επεμβάσεις στο χώρο είχαν και ένα «θύμα»: ένα αρχαίο βάθρο το οποίο παρέσυρε και αποσυγκόλλησε μια μπουλντόζα, που ανετράπη εντός του αρχαιολογικού χώρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442