Την πώληση του 25% του ΟΠΑΠ προωθεί η κυβέρνηση
Στην πώληση επιπλέον 25% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να τονώσει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Ο χρόνος πώλησης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς και τον πόλεμο στο Ιράκ.
27
Στην πώληση επιπλέον 25% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να τονώσει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Ο χρόνος πώλησης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς και τον πόλεμο στο Ιράκ.
Όπως αναφέρει την Τετάρτη το Βήμα, έχουν ήδη επιλεγεί οι ανάδοχοι για τη διάθεση του νέου πακέτου μετοχών. Στόχος είναι η μετοχοποίηση να γίνει προς τα τέλη Μαΐου και τη διάθεση των μετοχών στα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια ανέλαβαν οι Schroeder Salomon Smith Barney και Credit Suisse First Boston.
Προϋπόθεση για την επιτυχία της πώλησης είναι να έχουν σταματήσει οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και συνεπώς να έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στις αγορές. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΟΠΑΠ θα πρέπει να έχει αποκαταστήσει τις ισορροπίες στο βασικό πρόβλημα που είναι η διαμάχη με τους πράκτορες.
Βάσει της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής (7,6 ευρώ), το 25% τιμάται στα 606 εκατ. ευρώ περίπου. Σήμερα οι μετοχές του Οργανισμού άνοιξαν στα 7,54 ευρώ (χαμηλό έτους), ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρούν κατά 24,7%.
Τον Ιούλιο του 2002 το Δημόσιο είχε αντλήσει 508,7 εκατ. ευρώ από την πώληση του 19% της εταιρείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρισμός: 1 στους 2 Έλληνες δεν μπορεί να πάει ούτε μία εβδομάδα διακοπές
- Η επιστήμη ξέρει πότε το στρες «σκοτώνει» τη δημιουργικότητα
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 24/2/26
- Πανελλαδική απεργία σε επισιτισμό και τουρισμό – Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
- Τέλος χρόνου για τα Airbnb – Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι διορθώσεις στις δηλώσεις
- Κεντέν Ντεράνκ: Ο θάνατος του ακροδεξιού αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο να στιγματιστεί η γαλλική αριστερά

