27

Εναντίον κάθε ιδέας για οικονομική στήριξη των αεροπορικών εταιριών στα κράτη-μέλη της ΕΕ, τάχθηκε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά το γεγονός ότι παραδέχεται πως θα επηρεασθούν αρνητικά οι ευρωπαϊκές αεροπορικές μεταφορές εξαιτίας του κλεισίματος του εναερίου χώρου επάνω από τις περιοχές όπου διεξάγεται ο πόλεμος.

Ειδικότερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι μελετάει μια σειρά από μέτρα για τη στήριξη των αερομεταφορών στην ΕΕ, διευκρινίζοντας πάντως, πως δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να δεχθεί παρεμβάσεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αποκλίσεων στον ανταγωνισμό μεταξύ εταιρειών και κρατών-μελών.

Ωστόσο, η Eπιτροπή δεν αποκλείει την εξέταση, με κατανόηση εκ μέρους της, κάποιων μορφών κρατικών ενισχύσεων που θα αντιστάθμιζαν, κατά κάποιο τρόπο τα επιπλέον έξοδα των αεροπορικών εταιρειών, κυρίως στους τομείς των ασφαλίστρων που αυξάνονται λόγω πολέμου και της διεύρυνσης των εξόδων λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας των πτήσεων.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ