71

Εξηγήσεις στο ΕΣΡ θα κληθούν να δώσουν την ερχόμενη Τρίτη οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star, Alter, Mega και ΑΝΤ1, σχετικά με την υποβάθμιση των αντιπολεμικών συλλαλητηρίων και την ανάδειξη της επίσκεψης του τέως βασιλιά σε πρώτη είδηση στα δελτία τους.

Επίσης, μέχρι την Παρασκευή, οι ίδιοι σταθμοί, καθώς και η ΝΕΤ, θα καταθέσουν υπόμνημα στο ΕΣΡ για τον τρόπο που μετέδωσαν το τραγικό δυστύχημα με το ΚΤΕΛ στην γέφυρα του Αλιάκμονα. Τα κανάλια ισχυρίζονται ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν τον ανθρώπινο πόνο, όπως τους προσάπτει το ΕΣΡ, αλλά ότι με την επαναλαμβανόμενη μετάδοση εικόνων με σκηνές όπως αυτή της τραγικής μητέρας ενός από τα θύματα και τις κηδείες τους, ήθελαν «να συνετίσουν τους οδηγούς, ώστε να είναι προσεκτικότεροι».

Την Τρίτη επίσης προσήλθε σε ακρόαση ο Γιώργος Κουρής, όπου έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την επιστολή που έχει αποστείλει προς το ΕΣΡ, ισχυριζόμενος ότι ενώ είχε συμφωνήσει με τους Γ.Βαλσαμίδη και Αθ.Αθανασούλη να πωλήσει το 50% των μετοχών του καναλιού Alter, τελικά εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του καναλιού οι σύζυγοί τους Αναστασία Παυλοπούλου και Δήμητρα Κούτρα, τις οποίες χαρακτηρίζει «αχυράνθρωπους».

Το ΕΣΡ ερευνά την οικονομική αυτοτέλεια των ιδιοκτητριών και από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της πρώτης ανέρχονται σε 42 δισ. δρχ. και της δεύτερης σε ένα δισ. δρχ. από πωλήσεις μετοχών, ακινήτων και άλλες δραστηριότητες. Και οι δύο πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα και δικαιολογητικά στις 18 και 19/3.

Τέλος, το ΕΣΡ ασχολήθηκε με τα «ροζ» τηλέφωνα, τις «χαρτορίχτρες» και τους αστρονόμους των τηλεοπτικών σταθμών Γαλάτσι ΤV, Polis, Magic Πειραιάς, 0-6 TV. Οι σταθμοί θα καταθέσουν υπόμνημα στο Συμβούλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ