53

Περίπου 800 κλήσεις για αναφορές ατελειών στους δρόμους της Αττικής δέχθηκε κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το τηλεφωνικό κέντρο «1521» του ΥΠΕΧΩΔΕ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι περισσότερες λακκούβες βρίσκονται σε δρόμους του δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το 80% των καταγγελιών αφορούν δημοτικούς δρόμους, και μόλις 6% – 7% το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Από το σύνολο των καταγγελιών, το 30% σχετίζονται με δρόμους του δήμου Αθηναίων, το 10% του δήμου Κηφισιάς, το 6% του δήμου Χαλανδρίου. Σε επίπεδο νομαρχιών, το 70% των κλήσεων αφορά τη νομαρχία Αθηνών, το 22% την ανατολική Αττική, το 6% τον Πειραιά, και το 2% τη δυτική Αττική.

Αν και το «1521» ενεργοποιήθηκε για αναφορές σχετικά με το Λεκανοπέδιο, αρκετές από τις κλήσεις που δέχθηκε αφορούν τις εθνικές οδούς, καθώς και περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών οδήγησε στους υπεύθυνους του κέντρου να ζητήσουν επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές.

Επί της ουσίας, πάντως, ο υπεύθυνος του προγράμματος, Σαράντης Παντελιάς, διαβεβαίωσε ότι οι αναφορές έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και στις νομαρχίες της Αττικής, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι επισκευές, ώστε οι λακκούβες να έχουν καλυφθεί εντός δέκα ημερών.

Ωστόσο, η πλήρης επιδιόρθωση των δρόμων με νέο ασφαλτοτάπητα θα προχωρήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι καιρικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες για τέτοιου είδους εργασίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ