
Στις Βρυξέλλες «έφθασε» η Αττική Οδός με ερώτηση του Αλαβάνου για τα διόδια
Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τον τρόπο καθορισμού διοδίων, στην Αττική Οδό, ζητά με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.
37
Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τον τρόπο καθορισμού διοδίων, στην Αττική Οδό, ζητά με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.
Η ερώτηση αναφέρεται στις «δίκαιες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους πολίτες χρήστες του έργου, τόσο το ύψος των διοδίων όσο και η ενιαία τιμή διοδίων», ανεξάρτητα, από το μήκος της διαδρομής που διανύουν τα αυτοκίνητα.
«Αυτού του είδους η τιμολόγηση» τονίζει ο ευρωβουλευτής «ουσιαστικά αποκλείει τους κατοίκους από την χρήση της Αττικής Οδού, για διαδρομές τοπικής εμβέλειας».
Τέλος, ο κ. Αλαβάνος καλεί την Επιτροπή, η οποία συγχρηματοδοτεί το έργο με σκοπό «την εξυπηρέτηση των χρηστών» να παρέμβει προς τις αρμόδιες κρατικές Αρχές και την ανάδοχο εταιρεία για την εφαρμογή φθηνότερου και ελαστικότερου συστήματος τιμολόγησης των διοδίων.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τουρκία: Πυροβόλησε τη νύφη της δύο φορές στο κεφάλι έπειτα από καυγά – «Την σκότωσα, καθάρισα την τιμή μου»
- Αίγιο: Μπήκε σε αποθήκη και έκανε ριφιφί σε κατάστημα με λεία 23.000 ευρώ
- Greek PM Mitsotakis Announces Cap on Consumer Loan Repayments
- Σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι – Στόχος η πρόληψη και ανίχνευση πυρκαγιών
- Η τραγική απώλεια της Άννα Νικόλ Σμιθ, η 19χρονη κόρη και ο υποστηρικτικός πατέρας
- Η Μπαρτσελόνα ψάχνεται και για τον Ντιαλό της Μονακό