
To TEE μπλοκάρει τη διαδικασία δημιουργίας ΝΑΤΟϊκού λιμανιού στη Νέα Πέραμο Καβάλας
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) απέστελε έγγραφο προς το ΓΕΝ, με το οποίο εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκού λιμανιού στον όρμο των Ελευθερών της Νέας Περάμου Καβάλας, και ζητά να αναβληθεί η δημοπράτηση του έργου.
28
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) θα «μπλοκάρει» τη δημοπρασία για το ΝΑΤΟϊκό λιμάνι που αποφασίστηκε να γίνει στον όρμο των Ελευθερών Παγγαίου.
Το ΤΕΕ (Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας) ανακοίνωσε πως δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις στρατιωτικές αυτές λιμενικές εγκαταστάσεις, και γι αυτό έστειλε έγγραφό του στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με το οποίο εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το έργο.
«Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε πως θα γίνει στρατιωτικό λιμάνι στις Ελευθερές Παγγαίου Καβάλας, προϋπολογισμού 13 δισ. δρχ. και μάλιστα σε περιοχή για την οποία έχουν συνταχθεί μελέτες και προβλέπεται η δημιουργία ήπιας μορφής λιμενικών έργων, που θα καλύπτουν ανάγκες των Ελευθερών.
»Ο συγκεκριμένος όρμος χαρακτηρίζεται ευαίσθητος και ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα έχει ο νέος αυτός σχεδιασμός στις φυσικές συνθήκες και στον χαρακτήρα της περιοχής», αναφέρεται στο έγγραφο.
Το ΤΕΕ ζητά να του σταλεί η σχετική μελέτη και να αναβληθεί η δημοπράτηση του έργου αυτού, ώστε το διάστημα που θα μεσολαβήσει να γνωματεύσουν οι φορείς, οι αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Καβάλας για το όλο θέμα.
Οι σχετικές προσφορές που έκαναν τεχνικές εταιρείες πρόκειται να ανοίξουν κανονικά στις 19 Φεβρουαρίου.
Στο μεταξύ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους φορέων και πολίτες των Ελευθερών, και είναι κατά της δημιουργίας ΝΑΤΟϊκού λιμανιού, συγκεντρώνει υπογραφές από κατοίκους της περιφέρειας Παγγαίου.
Οι επιστολές θα σταλούν μαζί με υπόμνημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ζητώντας το συγκεκριμένο τμήμα του όρμου Ελευθερών να δοθεί για χρήσεις τουριστικής ανέλιξης κι όχι για στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τουρκία: Πυροβόλησε τη νύφη της δύο φορές στο κεφάλι έπειτα από καυγά – «Την σκότωσα, καθάρισα την τιμή μου»
- Αίγιο: Μπήκε σε αποθήκη και έκανε ριφιφί σε κατάστημα με λεία 23.000 ευρώ
- Greek PM Mitsotakis Announces Cap on Consumer Loan Repayments
- Σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι – Στόχος η πρόληψη και ανίχνευση πυρκαγιών
- Η τραγική απώλεια της Άννα Νικόλ Σμιθ, η 19χρονη κόρη και ο υποστηρικτικός πατέρας
- Η Μπαρτσελόνα ψάχνεται και για τον Ντιαλό της Μονακό