Η υγιεινή διατροφή ελαττώνει τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης
Λονδίνο: Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, απαλλαγμένης από λιπαρά και πλούσιας σε βιταμίνες και πρωτεΐνες, μπορεί να ελαττώσει τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης, ισχυρίζονται Ιταλοί επιστήμονες σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Investigation.
Λονδίνο: Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, απαλλαγμένης από λιπαρά και πλούσιας σε βιταμίνες και πρωτεΐνες, μπορεί να ελαττώσει τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης, ισχυρίζονται Ιταλοί επιστήμονες σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Investigation.
Όπως τονίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Φεντερίκο ΙΙ στη Νάπολη της Ιταλίας, οι ευεργετικές ιδιότητες της υγιεινής διατροφής όσον αφορά την πολλαπλή σκλήρυνση έγκειται πιθανότατα στον αποκλεισμό ενός και μόνο συστατικού από το καθημερινό διαιτολόγιο, το οποίο όμως δεν γνωρίζουν.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες προκάλεσαν σε πειραματόζωα ένα είδος νευρολογικής διαταραχής, παρόμοιο κλινικά με τη νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης. Στη συνέχεια τους στέρησαν κάθε είδος τροφής για μια χρονική περίοδο 48 ωρών.
Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι τα πειραματόζωα εξακολουθούσαν μεν να πάσχουν από τη νόσο αλλά είχαν παράλληλα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό οι εγκεφαλικές βλάβες και τα υπόλοιπα οργανικά συμπτώματα.
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Τζιουζέπε Ματαρέζε, οι βαθύτερες αιτίες για τις οποίες η αποχή από το φαγητό ελαττώνει τα συμπτώματα της νόσου παραμένουν άγνωστες. Ωστόσο, οι πρώτες παρατηρήσεις καταδεικνύουν ότι η λεπτίνη, μια ουσία που εκκρίνεται από τον οργανισμό μετά από ένα πλήρες γεύμα για να καταστήσει σαφές στον εγκέφαλο το αίσθημα του κορεσμού, ενδέχεται να παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την εξέλιξη της πολλαπλής σκλήρυνσης.
health.in.gr
- Πώς γυναίκα αστυνομικός έσωσε κακοποιημένη γυναίκα από τον σύντροφό της – Την φιλοξένησε στο σπίτι της
- Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς σε 8 ευρωπαϊκές χώρες για τη Γροιλανδία
- Χόφενχαϊμ – Λεβερκούζεν 1-0: Ήττα για τις «ασπιρίνες» πριν τον Ολυμπιακό
- Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε την επιστροφή του Κάτρη
- Τραυματίστηκε ο βασικός τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν – Λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό
- Συρία: Οι Κούρδοι κατηγορούν την κυβέρνηση για προδοσία – Σε εξέλιξη βίαιες συγκρούσεις
