Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της Nokia το τέταρτο τρίμηνο του 2002
Τα κέρδη της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Nokia διπλασιάστηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2002, παρά τη «βουτιά» του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα όμως, προειδοποίησε για χαμηλότερες πωλήσεις το πρώτο φετινό τρίμηνο.
27
Τα κέρδη της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Nokia διπλασιάστηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2002, παρά τη «βουτιά» του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, τα κέρδη του φινλανδικού κολοσσού διαμορφώθηκαν στα 1,05 δισ. ευρώ, έναντι 450 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Παράλληλα όμως, η εταιρεία προειδοποίησε για χαμηλότερες πωλήσεις στο πρώτο φετινό τρίμηνο. Στους τελευταίους τρεις μήνες του 2002 αυξήθηκαν κατά 1% στα 8,84 δισ. ευρώ.
Η προειδοποίηση δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς τα αποτελέσματα είναι λιγότερο εντυπωσιακά, εάν ληφθούν υπόψη οι εφάπαξ δαπάνες 649 εκατ. ευρώ που «ψαλίδισαν» τα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του 2001. Εφόσον εξαιρεθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 8%.
H Nokia πούλησε 152 εκατ. συσκευές κινητής τηλεφωνίας το 2002 (επίπεδο-ρεκόρ) και εκτιμά ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά από το 39% που ελέγχει σήμερα. Συνολικά, οι πωλήσεις κινητών την περασμένη χρονιά αυξήθηκαν κατά 5% στα 405 εκατ. συσκευές. Για φέτος η Nokia εκτιμά ότι θα αυξηθούν κατά 10%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισοφάρισε με τον Μεϊτέ ο ΠΑΟΚ (vid)
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν μπορώ να συγκρίνω όσα έχω πετύχει στον Ολυμπιακό» (vid)
- Σπίτι μου 2: Στο 72% η απορρόφηση – Στα 119.000 το μέσο δάνειο [πίνακες]
- Τα εργατικά ατυχήματα και η κυβερνητική λάσπη – Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ
- Το φαλλικό φόρεμα της Charli XCX κρύβει ιστορίες για άγριες (και όχι αγρίους)
- Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Ασταμάτητοι οι «ερυθρόλευκοι» με σούπερ Βεζένκοφ και Τζόουνς

