37

Αρχίζουν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλών τιμών σε όλα τα προϊόντα, πριν και μετά την έκπτωση, ή -εναλλακτικά- η ανάρτηση πινακίδας που θα αναφέρει το ποσοστό της έκπτωσης για σαφώς καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων.

Επιπλέον, οι έμποροι υποχρεούνται να αναρτούν στα καταστήματά τους έγγραφη αναγγελία που θα κοινοποιεί τις χειμερινές εκπτώσεις.

Προκειμένου να αποφευχθεί η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας Εμπορίου και τομέων εμπορίου των κατά τόπους νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων θα διενεργούν ελέγχους κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την έναρξη μέχρι και τη λήξη των εκπτώσεων.

Σε περίπτωση παράβασης των κείμενων διατάξεων, ο νομάρχης -κατόπιν γνωμοδοτήσεως της αρμόδιας επιτροπής- θα επιβάλλει πρόστιμο που μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο 0,5% των ακαθάριστων ετήσιων εσόδων της επιχείρησης κατά το προηγούμενο έτος. Εάν η παράβαση επαναληφθεί, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 3% των καθαρών ετήσιων εσόδων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου επισκέφθηκε την οδό Ερμού από όπου τόνισε ότι πριν αρχίσουν οι εκπτώσεις ότι έγιναν έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν η αναγραφόμενη μείωση των τιμών είναι πραγματική.

Επίσης, εντοπίστηκαν εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες έκαναν προσφορές τη χρονική περίοδο πριν τις εκπτώσεις, κάτι που απαγορεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε δέκα επιχειρήσεις έχει επιβληθεί πρόστιμο. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, όπως τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Τελευταία ενημέρωση: 15:30


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ