Εκτεταμένης διερεύνησης χρήζουν οι εφιάλτες και η υπνοβασία
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που υπνοβατούν ή εκδηλώνουν φοβίες κατά τη διάρκεια του ύπνου ίσως υποφέρουν από άλλα προβλήματα τα οποία δεν έχουν διαγνωσθεί και δεν έχουν θεραπευθεί σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές άρθρο των οποίων δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που υπνοβατούν ή εκδηλώνουν φοβίες κατά τη διάρκεια του ύπνου ίσως υποφέρουν από άλλα προβλήματα τα οποία δεν έχουν διαγνωσθεί και δεν έχουν θεραπευθεί σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές άρθρο των οποίων δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Η ερευνητική ομάδα της Κλινικής Διαταραχών Ύπνου του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ με επικεφαλής τον Δρ. Κριστιάν Γκιγεμινώ μελέτησε της απαντήσεις που έδωσαν οι γονείς 84 παιδιών ηλικίας από δύο έως 11 ετών τα οποία αντιμετώπιζαν προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου και τα συνέκριναν με τα στοιχεία 36 φυσιολογικών παιδιών.
Σχεδόν τα 2/3 (61%) των παιδιών που υπνοβατούσαν ή βίωναν κρίσεις πανικού κατά τη διάρκεια του ύπνου, είχαν και κάποια άλλη διαταραχή. Από αυτά το 96% υπέφερε από διακοπές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το υπόλοιπο 4% υπέφερε από το σύνδρομο ανήσυχων άκρων, κατάσταση κατά την οποία ο πάσχων δεν μπορεί να καταστείλει την κινητικότητα των κάτω άκρων.
Η πλειοψηφία των παιδιών με διαταραχές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου αντιμετωπίστηκαν είτε με αμυγδαλεκτομή είτε με αδενοειδεκτομή, ενώ τα παιδιά με το σύνδρομο ανήσυχων άκρων έλαβαν φαρμακευτική αγωγή.
Μιλώντας στο Reuters ο Δρ. Γκιγεμινώ εξήγησε ότι η υπνοβασία κατά τη παιδική ηλικία είναι συχνό φαινόμενο και δεν προκαλεί επιπλοκές στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά μπορεί να γίνει ενοχλητική για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
«Η μελέτη αποδεικνύει ότι οι εφιάλτες και η υπνοβασία πρέπει να τυγχάνουν λεπτομερειακού ελέγχου καθώς φαίνεται ότι υποκρύπτουν άλλα σημαντικότερα προβλήματα σχετιζόμενα με το αναπνευστικό σύστημα».
health.in.gr
- Μπακς – Χοκς 113-131: Πάλευε μόνος του ο Αντετοκούνμπο, αλλά το Μιλγουόκι ηττήθηκε ξανά
- Από τους Μπέζος, στους Ζούκερμπεργκ: Οι τεχνο-ολιγάρχες είναι (κυριολεκτικά) στη μόδα
- Οι υποκλοπές ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ
- Άγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο με τη διαφυγή των δραστών που μαχαίρωσαν 17χρονο μαθητή
- Δειλή, μοιραία και άβουλη Ευρώπη
- Πώς ο Τζος Νίμπο μπορεί να βάλει… φωτιά στην αγορά της Euroleague…


