Κατ’ οίκον πλέον οι επισκέψεις των επιτροπών γνωμάτευσης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ
Αθήνα: Τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν θα μεταβαίνουν πλέον στο ΙΚΑ προκειμένου να εξεταστούν από τις επιτροπές γνωμάτευσης, αλλά τα μέλη των επιτροπών θα επισκέπτονται τον ασθενή στο σπίτι του, μετά από απόφαση του διοικητή του Ιδρύματος Μ. Νεκτάριου.
Αθήνα: Τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν θα μεταβαίνουν πλέον στο ΙΚΑ προκειμένου να εξεταστούν από τις επιτροπές γνωμάτευσης, αλλά τα μέλη των επιτροπών θα επισκέπτονται τον ασθενή στο σπίτι του, μετά από απόφαση του διοικητή του Ιδρύματος Μ. Νεκτάριου.
Έως σήμερα τα άτομα με αναπηρίες ήταν αναγκασμένα με δικά τους έξοδα και μέσα ελλείψει ασθενοφόρων να πηγαίνουν στο ΙΚΑ.
Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από την προβολή ρεπορτάζ με εικόνες παραπληγικών και τετραπληγικών ασθενών να εξετάζονται στο δρόμο και δίπλα στους κάδους απορριμμάτων έξω από το ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των ατόμων με αναπηρίες αλλά και την παρέμβαση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μ. Στρατάκη και της βουλευτή Ηρακλείου Ευαγγελίας Σχοιναράκη, που έθεσαν το θέμα προς τον υφυπουργό Υγείας Εκτ. Νασιώκα, αλλά και στον διοικητή του ΙΚΑ.
Ο κ. Νεκτάριος επιβεβαίωσε την κατ’ οίκον επίσκεψη της επιτροπής γνωμάτευσης από την 1η Φεβρουαρίου. Επίσης για το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρων, θα γίνει σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στις 10, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Υγείας κ. Μπαρδή, της συντονίστριας του ΙΚΑ κ. Καστανιωτάκη, του κ. Βουρβαχάκη από το ΕΚΑΒ και του Διοικητή των Υγειονομικών υπηρεσιών Ιδρύματος στο Ηράκλειο, κ. Τουτουντζάκη.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]

