
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίων τουριστών θα συνεχιστούν διαμηνύει η ΕΤΑ
Επιστολές με τις οποίες προειδοποιεί ότι οι ενέργειες εναντίων τουριστών θα συνεχιστούν απέστειλε η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της σε τοπική εφημερίδα.
53
Επιστολές με τις οποίες προειδοποιεί ότι οι ενέργειες εναντίων τουριστών θα συνεχιστούν απέστειλε η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της στην τοπική εφημερίδα Gara, το Σάββατο.
Συγκεκριμένα, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιστολές που εστάλησαν πρόσφατα σε ξένες πρεσβείες και σε διεθνή ταξιδιωτικά πρακτορεία με την προειδοποίηση να αποφεύγονται οι τουριστικές επισκέψεις στην Ισπανία.
«Η ΕΤΑ επιβεβαιώνει ότι απευθύνθηκε σε πρεσβείες πολλών ευρωπαϊκών χωρών, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας στην Ισπανία, καθώς και σε ταξιδιωτικά γραφεία και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, για να προειδοποιήσει τους πολίτες και τους πελάτες τους για τους κινδύνους που διατρέχουν κάνοντας τουρισμό στην Ισπανία, δεδομένου ότι η ισπανική τουριστική βιομηχανία είναι στόχος ένοπλων ενεργειών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά, καθώς και ταξιδιωτικά γραφεία στην Ολλανδία και την Ιταλία επιβεβαίωσαν την ύπαρξη των προειδοποιητικών επιστολών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Έσβησε τα φώτα» στο ΣΕΦ ο Ντόντα Χολ: Τρία κοψίματα σε πέντε λεπτά! (vid)
- ΠΑΣΟΚ: Tο κράτος δικαίου στην ατζέντα Ανδρουλάκη – Οι συναντήσεις στη Βουλή
- «Είναι σαν ένας αργός θάνατος»: Πώς η φυλακή τιμωρεί μητέρες και τα παιδιά τους
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Πέρασε τα ελληνικά σύνορα η απόφαση του Αρείου Πάγου – Στα «μανταλάκια» η αρχειοθέτηση
- LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου
- Η εμμονή του 89χρονου με τη σύνταξη, οι σφαίρες στο γραφείο εισαγγελέα και ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο

