
Για επιθέσεις αυτοκτονίας έως την αποχώρηση των Ρώσων προειδοποίησε ο Ασλάν Μασχάντοφ
Μόνο το «τέλος του πολέμου στην Τσετσενία» θα θέσει τέρμα στις επιθέσεις αυτοκτονίας διαμηνύει ο αυτονομιστής πρόεδρος της Τσετσενίας Ασλάν Μασχάντοφ την Πέμπτη. Σε ηχογραφημένη δήλωσή του χαρακτηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «σαδιστή».
53
Μόνο το «τέλος του πολέμου στην Τσετσενία» θα θέσει τέρμα στις επιθέσεις αυτοκτονίας διαμηνύει ο αυτονομιστής πρόεδρος της Τσετσενίας Ασλάν Μασχάντοφ την Πέμπτη. Σε δήλωσή του χαρακτηρίζει, δε, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «σαδιστή».
Στο μήνυμα -που ηχογραφήθηκε την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας στο Γκρόζνι- ο Μασχάντοφ υποστηρίζει ότι καταδικάζει την τρομοκρατία και ότι δεν εγκρίνει αυτόν τον τρόπο αγώνα, αλλά ότι ο ίδιος δεν μπορεί να εμποδίσει τέτοιου είδους ενέργειες.
«Μόνον ένα πρόσωπο μπορεί να σταματήσει αυτό τον πόλεμο και είναι αυτός ο κύριος τρομοκράτης: ο αρχηγός της ρωσικής κυβέρνησης. Είναι ένας σαδιστής, ένας τρομοκράτης, που ήρθε στην εξουσία με αντίτιμο το αίμα του ίδιου του λαού του και του τσετσενικού λαού» σημειώνει ο Τσετσένος πρόεδρος.
«Οι αυτουργοί επιθέσεων αυτοκτονίας δεν μπόρεσαν να αντέξουν τον εγκληματικό διωγμό του λαού τους, της οικογένειάς τους, των συγγενών τους, δεν είδαν άλλη δυνατότητα παρά να θυσιάσουν τη ζωή τους. Γι αυτό ούτε ο Μασχάντοφ, ούτε ο Πούτιν ούτε κανείς θα μπορέσει να τους σταματήσει. Αυτό που θα τους σταματήσει είναι το τέλος αυτού του πολέμου, του μαρτύριου ενός ολόκληρου λαού» τονίζει.
Επιπλέον, αναφέρει ότι «είμαι ο πρόεδρος της Τσετσενίας και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεών της και κανείς δεν θα μπορέσει να με σταματήσει. Ο στόχος μου είναι η σωτηρία του λαού μου», και τονίζει ότι «η τσετσενική ηγεσία δεν εγκρίνει αυτό τον τρόπο αγώνα (τις επιθέσεις αυτοκτονίας)· έχουμε καταδικάσει και καταδικάζουμε την τρομοκρατία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Φοβερός Χολ: Τρεις τάπες σε 5 λεπτά! (vid)
- ΠΑΣΟΚ: Tο κράτος δικαίου στην ατζέντα Ανδρουλάκη – Οι συναντήσεις στη Βουλή
- «Είναι σαν ένας αργός θάνατος»: Πώς η φυλακή τιμωρεί μητέρες και τα παιδιά τους
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Πέρασε τα ελληνικά σύνορα η απόφαση του Αρείου Πάγου – Στα «μανταλάκια» η αρχειοθέτηση
- LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου
- Η εμμονή του 89χρονου με τη σύνταξη, οι σφαίρες στο γραφείο εισαγγελέα και ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο

