Εκατό εμπορικές πράξεις on-line εντός του τρέχοντος έτους σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Volkswagen με τους προμηθευτές της, καθώς έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί το νέο τόπο δικτυακών συναλλαγών, που δημιούργησε με την i2 Technologies, την Ariba και την IBM.



Πρόκειται για ένα δίκτυο «εσωτερικών συναλλαγών», το οποίο έχει σχεδιαστεί, για να διευκολύνει τις αγορές και τη συνεργασία μεταξύ της VW και των προμηθευτών της. Ωστόσο, η VW δεν απαγόρευσε τη χρήση του δικτύου από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του τομέα πληροφορικής της γερμανικής εταιρείας.



Για τη δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού κέντρου συναλλαγών on-line, η VW χρειάστηκε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών.



Παρόμοια κίνηση αποτελεί το Covisint, ένα δίκτυο ηλεκτρονικών συναλλαγών που έχει συστηθεί από πέντε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες στο παρελθόν ήθελαν να συνεργαστούν με τη VW στο ίδιο επίπεδο.



Η εταιρεία θα καταφέρει να περιορίσει σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% τα έξοδά της σε συγκεκριμένους τομείς της αλυσίδας προμηθειών, όπως αναφέρει ο Javier Garcia Sanz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW στον τομέα των προμηθειών.



Ομοίως με το Covisint, το οποίο άρχισε να λειτουργεί από τις 3 Οκτωβρίου, το δίκτυο της VW δοκιμάζει ένα σύστημα δημιουργίας προϊόντων, το οποίο επιτρέπει στην αυτοκινητοβιομηχανία, στους προμηθευτές και σε κάθε ενδιαφερόμενο να επεξεργαστούν ταυτόχρονα τα σχέδια των μηχανικών on-line. Το σύστημα αυτό θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του έτους, σύμφωνα με τον Sven Huster, αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για θέματα πληροφοριών και τεχνολογίας στον όμιλο VW.

auto.in.gr