Koιτάξτε προσεχτικά στο χώρο για τα πόδια του οδηγού στο πρωτότυπο που δημιούργησε ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Bertone. Bλέπετε τίποτα; Όχι βέβαια, αφού δεν υπάρχουν πουθενά τα γνωστά μας pedal.



Το πρωτότυπο ονομάζεται Filo και ο οδηγός του ελέγχει όλες τις λειτουργίες με τη βοήθεια ενός κινητού χειριστηρίου, το οποίο προβάλλει κάτω από το ενιαίο κάθισμα.



“Filo” στα ιταλικά σημαίνει καλώδιο, και στο coupe πρωτότυπο του oίκου Bertone χρησιμοποιείται ευρύτατα η τεχνολογία drive by wire, χάρη στην οποία περιορίζονται τα μηχανικά μέρη και οι εντολές του οδηγού μεταφέρονται από το θάλαμο των επιβατών στον κινητήρα, στο σύστημα μετάδοσης ή ακόμη και στο σύστημα πέδησης μέσω καλωδίων. Η ευρεία επίσης χρήση μικροεπεξεργαστών προερχόμενων από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε διαστημικά προγράμματα προδίδει ότι σχεδόν όλα στο συγκεκριμένο πρωτότυπο ελέγχονται ηλεκτρονικά.



Η συνεργασία με την εξειδικευμένη στα συστήματα ήχου εταιρεία BOSE εγγυάται για τους επιβάτες του Filo υψηλής ποιότητας ακουστική, ενώ στη δημιουργία του πρωτότυπου εμπλέκεται και η διεθνώς γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Nokia. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες του μοντέλου, που θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και θα επωφελούνται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα τηλεπικοινωνίας.


Πηγή: Αuto Express

auto.in.gr