Ο επικεφαλής της Jaguar, Bobby Rahal, απορρίπτει τους υπαινιγμούς ότι οι χαμηλές επιδόσεις των μονοθεσίων της ομάδας του στην περίοδο των δοκιμών θα έχουν ως αποτέλεσμα να επαναληφθεί η περσινή φτωχή αγωνιστική περίοδο για τους ιαγουάρους.



Οι δύο οδηγοί της Jaguar, Eddie Irvine και Luciano Burti, προσπαθούν σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κινηθούν στους ρυθμούς των υπόλοιπων ομάδων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και η Prost, που το 2000 διένυσε τη χειρότερη χρονιά της στην F1, και η Sauber, που με δύο νεαρούς οδηγούς κάνει φέτος ένα νέο ξεκίνημα, άφησαν καλύτερες εντυπώσεις από την Jaguar στις δοκιμές.



Ωστόσο, ο άνθρωπος που επέλεξε η βρετανική ομάδα για να αλλάξει το μέλλον της προς το καλύτερο, ο Bobby Rahal, επιμένει ότι δεν ανησυχεί για τη μέχρι στιγμής εξέλιξη της κατάστασης.



Νομίζω ότι θα πρέπει να κρίνετε τους στόχους που είχαμε για το πρόγραμμα των δοκιμών μας. Προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές. Νομίζω ότι πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Δεν ασχοληθήκαμε με τις δημόσιες σχέσεις και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας.



Μπορεί βέβαια ο Bobby Rahal να περιμένει ότι η ομάδα του θα βελτιωθεί φέτος, όχι όμως ότι θα συμβούν και θαύματα. Σίγουρα δεν περιμένω να ανταγωνιστούμε τη McLaren. Εάν λοιπόν αυτή είναι λίγο ταχύτερη δεν θα ανησυχώ τόσο.





Ο Eddie Irvine όμως δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση τόσο αισιόδοξα όσο ο Bobby Rahal και δεν διστάζει να δηλώσει ότι το μονοθέσιο είναι πολύ αργό και ότι το τεχνικό δυναμικό της ομάδας δεν είναι ό,τι καλύτερο.



Μετά τις πρόσφατες δοκιμές, ο ιδιόρρυθμος Ιρλανδός ομολόγησε ότι δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από το νέο μονοθέσιο, τρεις μόλις εβδομάδες πριν από την εκκίνηση του πρώτου Grand Prix για το 2001 στην Αυστραλία.



Έχουμε εργαστεί αρκετά, αλλά δεν κάναμε όλα όσα έπρεπε να έχουμε κάνει. Το μονοθέσιο είναι αρκετά αργό. Μας λείπει αρκετό προσωπικό, χάσαμε μερικούς μηχανικούς και τεχνικούς, φέραμε νέους αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο, προσελκύοντας τους καλύτερους δήλωσε ο Eddie Irvine.



Η βρετανική ομάδα πραγματοποίησε μια δυναμική -γεμάτη υποσχέσεις- επιστροφή στην F1 την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά η πρώτη χρονιά ήταν αρκετά απογοητευτική, καθώς συγκέντρωσε μόλις τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.



Σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί, η Jaguar προσέλαβε τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Niki Lauda ως διευθύνοντα σύμβουλο. Ο Eddie Irvine καλωσόρισε τον Αυστριακό στην ομάδα, δηλώνοντας ότι θα τους βοηθήσει σημαντικά.



Μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, με καλό μυαλό, που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Με τη θέση που κατέχει θα μπορούμε πλέον να μεταφέρουμε αυτά που χρειαζόμαστε στα υψηλότερα κλιμάκια ανέφερε ο Ιρλανδός.



Ο πρώην οδηγός της Ferrari δεν παρέλειψε να δηλώσει την αντίθεσή του και για την επιστροφή στην F1 των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ελέγχου της πρόσφυσης.



Μου αρέσει η Formula 1, είναι το πάθος μου, αλλά τα traction control αφαιρούν τη μαγεία της. Οι φίλοι των αγώνων θέλουν να ακούσουν τον ήχο των κινητήρων και όχι να τους ακούν να ρετάρουν κάθε φορά που το μονοθέσιο θα βγαίνει από μία στροφή δήλωσε χαρακτηριστικά ο Eddie Irvine, τονίζοντας ότι ορισμένες από τις ηλεκτρονικές λειτουργίες που τώρα θα επιτραπούν θα είναι ευεργετικές, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να αναφέρει ότι η Διεθνής Ομοσπονδία μάλλον νικήθηκε στην προσπάθειά της να ελέγξει τα ηλεκτρονικά βοηθήματα



auto.in.gr