Την πρώτη θέση στη λίστα των πιο παραγωγικών αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιαπωνίας για το μήνα Αύγουστο κατέκτησε η Τοyota, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας.



Η παραγωγή οχημάτων της μεγαλύτερης σε μέγεθος ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι φτάνοντας στα 439.079 οχήματα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τα οχήματα που κατασκευάστηκαν από τη θυγατρική της Toyota, Daihatsu. Για τα οχήματα που φέρουν το σήμα της Toyota σημειώθηκε αύξηση της παραγωγής κατά 17% φτάνοντας στις 387.166 μονάδες.



Οι εξαγωγές της Toyota έφτασαν τον Αύγουστο στα 129.871 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 25,9%, σε σχέση με τον Aυγουστο του 1999 ωθούμενες από την υψηλή ζήτηση σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ωκεανία.



Η Mitsubishi βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας παρουσιάζοντας αύξηση της παραγωγής της σε όλο τον κόσμο κατά 11%, αγγίζοντας τον αριθμό των 133.400 οχημάτων παρά το πρόσφατο σκάνδαλο που αφορούσε στη συγκάλυψη προβληματικών μοντέλων και οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της εταιρείας. Ακολουθούν η Nissan με αύξηση της παραγωγής κατά 10% και η Honda με αύξηση κατά 5,1%.

auto.in.gr