Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τουρισμό παρουσίασε ο Α.Τσοχατζόπουλος
Η ελληνική προεδρία της ΕΕ θα εργαστεί συστηματικά για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στην υλοποίηση μίας κοινής στρατηγικής για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.
27
Η Ελλάδα θα εργαστεί συστηματικά για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στην υλοποίηση μίας κοινής στρατηγικής για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στον τουρισμό.
Μεταξύ άλλων, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα επιδιωχθεί:
* Η ενσωμάτωση των συμφερόντων του τουριστικού τομέα στις κοινοτικές πολιτικές, ιδιαίτερα στις μεταφορές, την προστασία του καταναλωτή και την απασχόληση.
* Η προώθηση των Δορυφορικών Λογαριασμών Τουρισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να αναδειχθεί η συμβολή του ευρωπαϊκού τουρισμού στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
* Η ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με την εκπόνηση και εφαρμογή μίας «Ατζέντας 21» για τον τουρισμό.
* Η εναρμόνιση των στατιστικών πληροφοριών και δεικτών ώστε να καταστεί εφικτή μία ολοκληρωμένη αποτίμηση των τουριστικών δραστηριοτήτων στην ΕΕ.
Επίσης, η ελληνική προεδρία, προσέθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα επιδιώξει το διάλογο μεταξύ δημόσιου τομέα και ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας στο πλαίσιο ενός ετήσιου φόρουμ, την προώθηση δικτύων συνεργασίας διαπεριφερειακού ή διασυνοριακού χαρακτήρα, καθώς και την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις τουριστικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί, 42 τραυματίες σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442