Ολοκληρώνεται την Τρίτη το πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου για το 2002
Με τη δημοπράτηση των τριετών ομολόγων, που έχουν ως ημερομηνία ωρίμανσης την 21η Ιουνίου του 2005, ολοκληρώνεται την Τρίτη το πρόγραμμα δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου για το 2002. Συνολικά, το Δημόσιο δανείστηκε φέτος 28 δισ. ευρώ.
27
Με τη δημοπράτηση των τριετών ομολόγων, που έχουν ως ημερομηνία ωρίμανσης την 21η Ιουνίου του 2005, ολοκληρώνεται την Τρίτη το πρόγραμμα δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου για το 2002.
Η δημοπράτηση των συγκεκριμένων τίτλων, αξίας 1,4 δισ. ευρώ, συμπληρώνει το συνολικό ποσό των 28 δισ. ευρώ, που προέβλεπε το πρόγραμμα δανεισμού για το 2002.
Για το 2003 ο «πήχης» τοποθετείται υψηλότερα, καθώς το πρόγραμμα δανεισμού υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα επίπεδα των 30 δισ. ευρώ. Η μερίδα του λέοντος του προγράμματος του επόμενου έτους αφορά σε δημοπρατήσεις που θα γίνουν εντός του πρώτου τετραμήνου.
Το σίγουρο είναι ότι η πρώτη κίνηση του ΟΔΔΗΧ για το 2003 έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 7 Iανουαρίου, με τη δημοπράτηση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 13, 26 και 52 εβδομάδων. Παράλληλα, ως τις 15 Iανουαρίου θα πραγματοποιηθεί και η δημοπρασία 10ετών τίτλων αναφοράς, ανοίγοντας την έκδοση των τίτλων λήξης 18/05/12.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- «Χειμερινές εκπτώσεις» Τραμπ προς το Ιράν – Άφησε μόνο τα πυρηνικά στο τραπέζι [βίντεο]
- Το 74% των Αμερικανών πιστεύει πως η Κίνα θα προσπεράσει τις ΗΠΑ – Το 31% πιστεύει πως το έχει ήδη επιτύχει
- Οι ΗΠΑ αφαιρούν την πιστοποίηση των αεροσκαφών Bombardier που κατασκευάζονται στον Καναδά ως αντίποινα
- Επίθεση τζιχαντιστών στη Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί στρατιωτικοί και άμαχοι
- Η Κολομβία επέβαλε περιορισμούς στις εισαγωγές drones για να μην χρησιμοποιούνται από ένοπλες ομάδες
- Οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς σε όποιον προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα – Μεγαλειώδης πορεία στην Αβάνα
