Ελλιπής η προστασία των προφυλακτικών απέναντι στον ιό HPV
Νέα Υόρκη: Το βαθμό αξιοπιστίας των προφυλακτικών όσον αφορά την προστασία από τα κονδυλώματα αμφισβητούν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Sexually Transmitted Diseases.
Νέα Υόρκη: Το βαθμό αξιοπιστίας των προφυλακτικών όσον αφορά την προστασία από τα κονδυλώματα αμφισβητούν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Sexually Transmitted Diseases.
Συγκεκριμένα, η Δρ. Λίζα Μάνχαρτ και η Δρ. Λάουρα Κούτσκι από το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζουν ότι τα προφυλακτικά που κυκλοφορούν στην αγορά προφυλάσσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τους χρήστες τους από ασθένειες όπως το AIDS.
Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ιό HPV (Human Papilloma Virus), ο οποίος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση κονδυλωμάτων τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Στις τελευταίες, όμως, κάποιοι υπότυποί του έχουν ενοχοποιηθεί και για αύξηση της πιθανότητας νόσησης από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Οι δύο επιστήμονες σύγκριναν τα στοιχεία 20 προηγούμενων ερευνών σχετικά με τα προφυλακτικά και το αν αυτά διασφαλίζουν την υγεία όσων τα χρησιμοποιούν.
Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι, αν και σε γενικές γραμμές παρείχαν προστασία από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ο βαθμός της ήταν μικρότερος όσον αφορά τις γυναίκες και διαφοροποιούταν από άτομο σε άτομο.
Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η πλήρης προστασία με τη χρήση ενός προφυλακτικού είναι σχεδόν αδύνατη, αφού η μόλυνση μπορεί να προκύψει σε σημεία τα οποία το εν λόγω μέσο προστασίας δεν καλύπτει.
Ωστόσο, η εν λόγω ανάλυση χαρακτηρίστηκε ελλιπής, αφού δεν εξηγούσε τον τρόπο και χρόνο κατά τον οποίο γινόταν η χρήση του προφυλακτικού, δηλαδή πριν ή μετά τη μόλυνση από τον ιό.
health.in.gr
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας