28

Οι επενδυτές στη Γουόλ Στριτ αδιαφόρησαν για την απόφαση της Fed να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 1,25% και προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τεχνολογικούς τίτλους και blue chip με αποτέλεσμα Νasdaq και Dow Jones να καταγράψουν κέρδη.

Αντιθέτως, θετική ήταν η υποδοχή του Ουίλιαμ Ντόναλντσον στη θέση του παραιτηθέντος επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χάρβεϊ Πιτ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,19% και διαμορφώθηκε στις 8.574,26 μονάδες. Ο Nasdaq είχε άνοδο 1,73% στις 1.390,76 και ο S&P 500 τερμάτισε στις 904,45 (+1,40%).

Στη λίστα των ανοδικών μετοχών του δείκτη εταρειών υψηλής τεχνολογίας ξεχωρίζουν η Oracle, η Cisco Systems και η Sun Microsystems. Αντιστοίχως, στο βιομηχανικό δείκτη οι πιο κερδισμένες μετοχές ήταν η Microsoft, η Coca Cola και η μεγάλη χαμένη της χθεσινής συνεδρίασης ΙΒΜ.

Στην Ευρώπη μόνο το Λονδίνο έκλεισε χαμηλότερα, καθώς ο FTSE 100 έχασε 0,23% στις 3.925,00 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX είχε αντίθετα εκρηκτική άνοδο 3,34% στις 3.167,99. Μικρότερη άνοδο κατέγραψε το Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον CAC 40 να κλείνει στις 3142,75 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,87%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop ενισχύθηκε κατά 0,49% και τα πενήντα blue chip του DJ Euro Stoxx κατά 1,14%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ