
Μπαράζ συλλήψεων στο Μπανγκλαντές μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους
Η αστυνομία του Μπανγκλαντές συνέλαβε 39 μέλη της αντιπολίτευσης, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου σε κινηματογράφους στην πόλη Μιμενσίνγκ, στα βόρεια της χώρας, από τις οποίες σκοτώθηκαν 18 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.
37
Η αστυνομία του Μπανγκλαντές συνέλαβε 39 μέλη της αντιπολίτευσης, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου σε κινηματογράφους στην πόλη Μιμενσίνγκ, στα βόρεια της χώρας, από τις οποίες σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.
«Συνολικά 39 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Σάμπερ Χοσάιν Σοουντχούρι, του καθηγητή του πανεπιστημίου της Ντάκα Μουντασίρ Μαμούν και ορισμένων άλλων ηγετών της Ένωσης Αουάμι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου» δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας της Ντάκα.
Όλοι τους κατηγορούνται για ύποπτες ενέργειες, αλλά δεν έχουν συνδεθεί άμεσα με τις βομβιστικές επιθέσεις, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να δώσει πρεαιτέρω διευκρινίσεις.
Περισσότεροι από 21 άνθρωποι, εργαζόμενοι στους εν λόγων κινηματογράφους, συνελήφθησαν στην Μιμενσίνγκ σε σχέση με τις επιθέσεις αυτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ορισμένοι φοιτητές.
Βάσει της νομοθεσίας του Μπαγκλαντές, οποιοσδήποτε συλληφθεί μπορεί να παραμείνει υπό κράτηση για 90 ημέρες χωρίς να του έχουν απαγγελθούν κατηγορίες.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλτάφ Χοσαΐν Σοουντχούρι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι επιθέσεις στη Μιμενσίνγκ να έχουν κάποια σχέση με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και το τρομοκρατικό του δίκτυο Αλ Κάιντα, ή με κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο πίσω από τις επιθέσεις αυτές μπορεί, όπως προσέθεσε, να κρύβονται πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, οι οποίοι επιθυμούσαν την αποσταθεροποίησή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα

