
Η χρήση χασίς δεν οδηγεί απαραιτήτως στη χρήση άλλων ναρκωτικών ουσιών
Ουάσιγκτον: Τη θεωρία που θέλει τη χρήση χασίς να οδηγεί στη λήψη σκληρών ναρκωτικών, όπως την ηρωίνη και την κοκαΐνη αντέκρουσε προχθές ο αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός επιστημονικής έρευνας RAND, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Addiction.
Ουάσιγκτον: Τη θεωρία που θέλει τη χρήση χασίς να οδηγεί στη λήψη σκληρών ναρκωτικών, όπως την ηρωίνη και την κοκαΐνη αντέκρουσε προχθές ο αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός επιστημονικής έρευνας RAND, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Addiction.
Επιστημονική ομάδα του οργανισμού σύγκριναν στοιχεία έρευνας για τα ναρκωτικά που διεξήχθη στις ΗΠΑ από το 1982 έως το 1994. Αυτό που συμπέραναν ήταν ότι η προδιάθεση των εφήβων απέναντι στα ναρκωτικά δεν είχε καμία σχέση με τη χρήση προϊόντων κάνναβης.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν, το 50% των Αμερικανών εφήβων είχε μια πρώτη επαφή με το χασίς σε ηλικία μόλις 16 ετών, ενώ η πλειονότητα δεν είχε απολύτως καμία επαφή με ναρκωτικά, όπως την κοκαΐνη, την ηρωίνη ή τυχόν παραισθησιογόνες ουσίες, πριν από την ηλικία των 20 ετών.
Το εν λόγω κενό των τεσσάρων ετών, υποστηρίζουν οι ερευνητές, θέτει υπό αμφισβήτηση την έως τώρα επικρατούσα άποψη ότι το χασίς και η μαριχουάνα οδηγούν στη χρήση άλλων, ισχυρότερων ναρκωτικών ουσιών.
Η έρευνα, δεν υποστηρίζει την αποποινικοποίηση του χασίς, η χρήση του οποίου έχει συνδεθεί με πλήθος οργανικών και ψυχικών νόσων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Άντριου Μόραλ, “η αμερικανική κυβέρνηση ίσως να πρέπει να αναθεωρήσει την αυστηρή πολιτική της σχετικά με τη χρήση της ουσίας στο πλαίσιο της πολυ-διαφημισμένης εκστρατείας της κατά των ναρκωτικών.
Αυτό που κάνουμε είναι να επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε ουσίες που δεν ενέχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και να εθελοτυφλούμε μπροστά στη χρήση ουσιών που κοστίζουν χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο”, καταλήγει ο Άντριου Μόραλ.
health.in.gr
- Γαλλία: Δύο νέες συλλήψεις στη Γαλλία για την απόπειρα επίθεσης στην Bank of America
- Μπαρτομέου: «Γελάω όταν με αποκαλούν τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα»
- Greek PM on Tempi Trial, Fuel Pass etc. in Weekly Post
- Πώς θα εξελιχθεί η επικίνδυνη κακοκαιρία που θα κορυφωθεί την Πρωταπριλιά – Οι «κόκκινες» περιοχές
- Η πρώτη εμφάνιση του Μάρτιν Σορτ μετά την αυτοκτονία της κόρης του
- Θετικά νέα για την πορεία της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Είμαι καλά τώρα, έχω αναρρώσει πλήρως»
