
Παραλύει την Πέμπτη ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ
Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ή θα υπολειτουργήσουν την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας νέο μισθολόγιο και αυξήσεις. Προβλήματα και στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών.
28
Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ή θα υπολειτουργήσουν την Πέμπτη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Την ίδια ημέρα απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Σοβαρότατα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών, καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να κατέλθουν σε 24ωρη απεργία καλυπτόμενοι από την απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.
Ήδη, οι αεροπορικές εταιρείες προσαρμόζουν ανάλογα το πρόγραμμα των πτήσεων τους καθώς όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση ανά προορισμό στο εσωτερικό και ανά χώρα στο εξωτερικό.
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί νέο μισθολόγιο, αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού, διορθωτικό ποσό για φέτος, ανατροπή του καθεστώτος αυξημένων εισφορών από τους δημοσίους υπαλλήλους που περιλαμβάνεται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και αύξηση των κονδυλίων για την υγεία, την παιδεία και τις κοινωνικές παροχές.
Επίσης, η ΑΔΕΔΥ έχει χαρακτηρίσει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για φοροαπαλλαγές ως «χαμηλής αξιοπιστίας» και δηλώνει αντιμέτωπη με την τακτική ιδιωτικοποίησης δημοσίων οργανισμών.
Έτσι, κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Τα ασφαλιστικά ταμεία και τα ιατρεία αναμένεται να υπολειτουργήσουν. Με προβλήματα και οι συναλλαγές των πολιτών στις εφορίες, στα υπουργεία και στους δημόσιους οργανισμούς.
Στις 11 το πρωί, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιάννης Παπαμιχαήλ για Γιώργο Θεοφάνους: «Τελικά είναι πάρα πολύ καβαλημένος»
- Ενισχύεται η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Νέας Σμύρνης
- Κομισιόν για νέες απειλές Τραμπ για δασμούς: «Όταν υπογράφεις συμφωνία με την ΕΕ, ξέρεις ότι αυτό θα πάρεις»
- Ολυμπιακός: Νοκ-άουτ ο Γουόρντ από το Game 3 με τη Μονακό
- ΠΑΣΟΚ: Επί 24 ώρες προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους δανειολήπτες – Αποκαλύφθηκε η απάτη Μητσοτάκη
- Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό κτηνιατρείο του Δήμου Ιλίου
