Με κέρδη 0,27% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι συγκρατημένοι στις τοποθετήσεις τους, εν μέσω αβεβαιότητας για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι συγκρατημένοι στις τοποθετήσεις τους, εν μέσω αβεβαιότητας για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 1.821,16 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 70,5 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 1.805 – 1.827 μονάδων.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, με «οδηγό» τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών.
Η Σοφοκλέους γύρισε σε θετικό έδαφος μετά το μέσο της συνεδρίασης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 889,16 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημείωσε άνοδο 0,44% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε κέρδη 0,58%.
Όλοι σχεδόν οι επιμέρους κλάδοι τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+2,71%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (-0,48%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,38% στα 10,28 ευρώ), της ΔΕΗ (+0,16% στα 12,88 ευρώ) και της Cosmote (+0,81% στα 9,98 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 198 ενισχύθηκαν, 89 υποχώρησαν και 86 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιος: Αυτό το ελληνικό νησί είναι από τα ιδιαίτερα μέρη της Ευρώπης για το 2026
- Πώς επηρεάζεται η συμπεριφορά του σκύλου μας όταν δεν βγαίνει βόλτα
- Πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις μεταγραφές της Euroleague – Ποια ονόματα ακούγονται…
- Απάτη: Νέα απάτη με παραπλανητικά SMS για εκκρεμή τέλη κυκλοφορίας
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Το πρόβλημα της υγείας που επηρέασε την κινητικότητα της
- Ταμπόρδα: «Έδειξα ότι είμαι ετοιμοπόλεμος, ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού»
