27

Σε «ατμομηχανή» χωρίς ατμό που πισωγύρισε και τη Σοφοκλέους έχει εξελιχθεί η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία τη Δευτέρα υποχώρησε εκ νέου, αγγίζοντας τα όρια της ιστορικά χαμηλής τιμής της (9,60 ευρώ) που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 1996.

Χθες, έπειτα από μία εβδομαδιαία «βουτιά» της τάξεως του 9,82%, η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 4,71% στα 10,12 ευρώ.

Όπως αναφέρει σήμερα η Καθημερινή, θεσμικοί επενδυτές του εξωτερικού προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών του Οργανισμού, ενεργοποιώντας προφανώς το μηχανισμό του «stop losses», αφού ήδη από τον περασμένο Ιούνιο οι απώλειες αγγίζουν το 39%. Το τελευταίο 12μηνο υποχωρεί κατά 50,83%.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μήνες το Δημόσιο είχε διαθέσει ένα πρόσθετο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ (8%) με τιμή ανά μετοχή τα 16,5 ευρώ, η οποία έχει πλέον εξανεμισθεί, ενώ οι δυσμενείς έως συντηρητικές προβλέψεις για την πορεία του Οργανισμού υποχρεώνουν πολλούς θεσμικούς να εξέλθουν τώρα, επιφυλασσόμενοι περαιτέρω απωλειών.

Κύκλοι αναλυτών υποστηρίζουν ότι αφορμή για τις ρευστοποιήσεις είναι οι σκεπτικισμός για την επένδυση στη Ρουμανία (Rom Telecom). Η εκτίμηση του οικονομικού διευθυντή του Οργανισμού Δημήτρηγ Κουβάτσου, ότι η ενοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ρουμανικής εταιρείας στις οικονομικές καταστάσεις του ΟΤΕ θα επηρεάσει αρνητικά το περιθώριο κέρδους EBITDA κατά 4% με 5%, απλώς επιβεβαιώνει τις αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ