Πρόστιμα 300.000 ευρώ «μοίρασε» η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη
Tην επιβολή προστίμων ύψους 301.000 ευρώ στο μεγαλομέτοχο της Εμπορικός Δεσμός, στον πρόεδρο της SATO και σε τέσσερις ΑΕΛΔΕ, για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, αποφάσισε την Πέμπτη το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
27
Tην επιβολή προστίμων ύψους 301.000 ευρώ στο μεγαλομέτοχο της Εμπορικός Δεσμός, στον πρόεδρο της SATO και σε τέσσερις ΑΕΛΔΕ, για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, αποφάσισε την Πέμπτη το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Συγκεκριμένα, η ΕΚ αποφάσισε:
* Την επιβολή προστίμου ύψους 265.000 ευρώ στον Φίλιππο Βρυώνη για παράβαση του κανονισμού δημόσιας πρότασης αγοράς κινητών αξιών. Ο κ. Βρυώνης δεν προέβη σε δημόσια πρόταση αγοράς, όπως όφειλε, μετά την αύξηση της συμμετοχής του στην εταιρεία Εμπορικός Δεσμός, στην οποία αύξησε το ποσοστό του σε 66,4% από 9,6%.
* Την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ στο Σωτήρη Θεοδωρίδη, πρόεδρο της εταιρείας SATO, διότι πραγματοποίησε αγορές μετοχών της εν λόγω εταιρείας πριν την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, χωρίς να προβεί προηγουμένως σε γνωστοποίηση προς το επενδυτικό κοινό, ως όφειλε, σύμφωνα με τον κανονισμό συμπεριφοράς εισηγμένων εταιρειών.
* Την επιβολή συνολικού προστίμου ύψους 35.000 ευρώ στις ΑΕΛΔΕ ΑΓΙΑΞ (Σαλαμίνα), ΕΡΜΗΣ (Μεσολόγγι) ΤΙΤΛΟΣ (Αθήνα) και NORSHIELD (Αθήνα) για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χανιά: Σύλληψη 19χρονου για όπλα στα Σφακιά
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
- Ρόδος: Στο εδώλιο 56χρονος από την Κω για αδικήματα σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του
- Φύκια για μεταξωτές κορδέλες: Τελικά, πήρε ή όχι «Χρυσή Κάρτα Τραμπ» η Νίκι Μινάζ;
- Συγκίνηση στη Βουλή για τα Ίμια «Ο Τάκης ήταν το άλλο μου μισό, νιώθω υπερήφανος για εκείνον», λέει ο αδερφός Βλαχάκου
- BHMAGAZINO: Μια θεαματική φωτογράφιση με το απόλυτα chic ski style


