Από την 1η Ιανουαρίου 2005 ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, δηλώνει ο Ν.Χριστοδουλάκης
Από την 1η Ιανουαρίου του 2005 θα εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
27
Από την 1η Ιανουαρίου του 2005 θα εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο φόρος, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, προβλεπόταν να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2003.
Ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι η αναβολή στην εισαγωγή του ΦΠΑ στα νέα ακίνητα αποφασίστηκε, προκειμένου να προηγηθεί η εξυγίανση στο χώρο της οικοδομής και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός ώστε να ωφεληθούν οι αγοραστές ακινήτων. Ανέφερε επίσης ότι πριν την εισαγωγή του φόρου θα γίνει διάλογος με όλους τους φορείς στην αγορά ακινήτων.
Όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για τις οποίες τον ερχόμενο Μάρτιο συμπληρώνεται διετία από την προηγούμενη αναπροσαρμογή τους, ο κ. Χριστοδουλάκης, ερωτώμενος για το εάν θα αυξηθούν, είπε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το θέμα αυτό.
Ανακοίνωσε επίσης ότι το 2003 θα ξεκινήσει μελέτη για την αλλαγή του συστήματος υπολογισμού των τεκμηρίων διαβίωσης των ΙΧ, ώστε στον υπολογισμό του ύψους του τεκμηρίου να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο η ιπποδύναμη αλλά και η αξία αγοράς.
Τέλος, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι η τέταρτη και τελευταία φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης θα προβλέπει την ενοποίηση σε δύο των 21 διαφορετικων φόρων που επιβάλλονται σήμερα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα επιτηδεύματα και στις περιουσίες. Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διάλογο για το θέμα αυτό με την ΚΕΔΚΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χανιά: Σύλληψη 19χρονου για όπλα στα Σφακιά
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
- Ρόδος: Στο εδώλιο 56χρονος από την Κω για αδικήματα σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του
- Φύκια για μεταξωτές κορδέλες: Τελικά, πήρε ή όχι «Χρυσή Κάρτα Τραμπ» η Νίκι Μινάζ;
- Συγκίνηση στη Βουλή για τα Ίμια «Ο Τάκης ήταν το άλλο μου μισό, νιώθω υπερήφανος για εκείνον», λέει ο αδερφός Βλαχάκου
- BHMAGAZINO: Μια θεαματική φωτογράφιση με το απόλυτα chic ski style


