Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις των blue chips.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,26% στις 1.805,15 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 37,4 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της εταιρικής κερδοφορίας.
Η Σοφοκλέους ακολουθεί, «γλιστρώντας» κάτω από το επίπεδο των 1.810 μονάδων, με «οδηγό» τις μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 1,85% στις 891,11 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημειώνει πτώση 1,42% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 0,52%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Τράπεζες (-2,37%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Κλωστοϋφαντουργίες (+0,84%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών έχουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-3,24% στα 10,74 ευρώ), της Vodafone (+0,39% στα 5,18 ευρώ) και της Αττικάτ (+2,35% σε 0,87 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 54 ενισχύονται, 248 υποχωρούν και 73 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.20
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Σύλληψη 19χρονου για όπλα στα Σφακιά
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
- Ρόδος: Στο εδώλιο 56χρονος από την Κω για αδικήματα σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του
- Φύκια για μεταξωτές κορδέλες: Τελικά, πήρε ή όχι «Χρυσή Κάρτα Τραμπ» η Νίκι Μινάζ;
- Συγκίνηση στη Βουλή για τα Ίμια «Ο Τάκης ήταν το άλλο μου μισό, νιώθω υπερήφανος για εκείνον», λέει ο αδερφός Βλαχάκου
- BHMAGAZINO: Μια θεαματική φωτογράφιση με το απόλυτα chic ski style


