Η ινδική κάνναβη ενδέχεται να προκαλεί σχιζοφρένεια
Λονδίνο: Μεγάλη προσοχή συνιστούν πολλοί ψυχίατροι στη Βρετανία όσον αφορά τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε φάρμακα με βάση την ινδική κάνναβη. Αιτία στάθηκαν δύο πρόσφατες έρευνες, που κατέδειξαν ότι η βαριά χρήση κάνναβης τετραπλασιάζει τον κίνδυνο εκδήλωσης σχιζοφρένειας.
Λονδίνο: Μεγάλη προσοχή συνιστούν πολλοί ψυχίατροι στη Βρετανία όσον αφορά τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε φάρμακα με βάση την ινδική κάνναβη. Αιτία στάθηκαν δύο πρόσφατες έρευνες, που κατέδειξαν ότι η βαριά χρήση κάνναβης τετραπλασιάζει τον κίνδυνο εκδήλωσης σχιζοφρένειας.
Όπως τονίζει ο Δρ. Ντίπακ Σίριλ Ντε Σόουζα, επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να καπνίζουν μεγάλες ποσότητες κάνναβης για μακρά χρονική περίοδο έχουν εντονότερη τάση να εκδηλώσουν σχιζοφρένεια. «Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις παρασκευάστριες εταιρίες των φαρμάκων με βάση την κάνναβη», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Ντε Σόουζα.
Ο ίδιος διεξήγαγε σχετική έρευνα, την οποία παρουσίασε ενώπιον των υπευθύνων του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του νοσοκομείου Μώντσλυ στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το γενικό συμπέρασμά της μελέτης, η μακροχρόνια χρήση ινδικής κάνναβης ενδέχεται να προκαλέσει ψυχωσικές διαταραχές μέσω της επίδρασης που έχει στους υποδοχείς οπιοειδών του εγκεφάλου.
Τα φαρμακευτικά σκευάσματα με βάση την ινδική κάνναβη θα είναι διαθέσιμα στη Βρετανία σε διάστημα περίπου ενός έτους, έπειτα από τις επιτυχείς δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστηριακό επίπεδο. Οι τελευταίες έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ουσία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης (ή σκλήρυνσης κατά πλάκας).
health.in.gr
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
