38

Μια αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράκ θα αποτελούσε «ευκαιρία για το Ισραήλ να ξεφορτωθεί τον Αραφάτ», υποστήριξε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση μία ημέρα προτού αναλάβει τα νέα καθήκοντα του ως υπουργός Εξωτερικών ο Νετανιάχου εξέφρασε τη λύπη του που το Ισραήλ δεν απέλασε παλαιότερα τον Παλαιστίνιο ηγέτη, έπειτα από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στη χώρα.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές εφημερίδες, τον Σεπτέμβριο ο στρατός πραγματοποίησε άσκηση προετοιμαζόμενος για μια πιθανή απέλαση του Αραφάτ στο εξωτερικό. Το σχέδιο αυτό πάγωσε, αφού ο ισραηλινός στρατός τερμάτισε τον αποκλεισμό του γενικού επιτελείου του Αραφάτ στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, λόγω των αμερικανικών πιέσεων.

Ο Νετανιάχου δέχτηκε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη μεταβατική κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν, που θα οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό