Αύξηση 6,8% σημείωσαν τα κέρδη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο
Αύξηση της τάξεως του 6,8% παρουσίασαν τα κέρδη ανά μετοχή, μετά από φόρους, του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Η αύξηση της κερδοφορίας προήλθε κυρίως από τη βελτίωση των οργανικών εσόδων.
27
Αύξηση της τάξεως του 6,8% παρουσίασαν τα κέρδη ανά μετοχή, μετά από φόρους, του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.
Ειδικότερα, τα αναλογούντα στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς κέρδη μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε 54,4 εκατ ευρώ, έναντι 51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αυξημένα κατά 6,8%, με αποτέλεσμα τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται σε 0,33 ευρώ έναντι 0,30 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η αύξηση της κερδοφορίας προήλθε κυρίως από τη σημαντική βελτίωση των οργανικών εσόδων (καθαρά έντοκα έσοδα), αλλά και τη συγκράτηση των γενικών εξόδων.
Έτσι τα οργανικά κέρδη του εννεαμήνου (χωρίς να περιλαμβάνονται τα έκτακτα αποτελέσματα, οι προβλέψεις και τα αποτελέσματα των χρηματοοικονομικών πράξεων) διαμορφώθηκαν σε 109 εκατ. ευρώ, έναντι 61,3 εκατ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2001, παρουσιάζοντας αύξηση 77,6%.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της επίδοσης του εννεαμήνου για τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς είναι:
* Η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 31,9% και η βελτίωση του καθαρού περιθωρίου τόκων σε 2,72% από 2,54%.
* Η συγκράτηση των γενικών εξόδων λειτουργίας σε χαμηλότερα επίπεδα (-4%) και η αύξηση της κερδοφορίας ανά μετοχή μετά από φόρους κατά 6,8%.
* Η διαμόρφωση δείκτη ROE 16,2% προ φόρων και 12% μετά από φόρους, η αύξηση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων κατά 44,4% και η διατήρηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κοντά στο 12%.
Σημειώνεται ότι στα μεγέθη του 2002 περιλαμβάνεται η ETBAbank, ο έλεγχος της οποίας αποκτήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Εισαγγελική παρέμβαση για τη δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ
- Έπσταϊν: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για ενδεχόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο
- Δανεικός στη Μπανταλόνα ο Τζαμπάρι Πάρκερ
- Ρέντη: Απείλησε παιδιά με αεροβόλο επειδή έκαναν φασαρία έξω από γυμνάσιο
- Υπόθεση Δήμητρας Ζήρδα: Η ώρα της αλήθειας για το «θρίλερ» του Αγγίτη
- Δανία: Η πρωθυπουργός προκηρύσσει πρόωρες εκλογές στον απόηχο της αντιπαράθεσης για την Γροιλανδία

