Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη, είναι επιφυλακτικοί για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη, είναι επιφυλακτικοί για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,61% στις 1.774,73 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 44,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά, καθώς, με αφορμή τη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης και των εταιρικών κερδών.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στα blue chips, και κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,72% στις 882,70 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημειώνει άνοδο 0,26% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει οριακά κέρδη 0,02%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών (-2,08%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (+1,82%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Informatics (+1,15% στα 5,30 ευρώ), του ΟΤΕ (-2,64% στα 11,06 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (+1,49% στα 9,52 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 115 ενισχύονται, 155 υποχωρούν και 105 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.15
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας του Γεράσιμου – «Εύχομαι αυτό το Σάββατο η σκέψη όλων να γίνει η φωνή του»
- Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι: «Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος σε ένα μήνα»
- Φάμελλος για υποκλοπές: Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο με πρακτικές παρακράτους – Ο Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη
- Κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτου στη Φλώρινα – Οι δράστες τραυμάτισαν αστυνομικό
- Αποθέωσε τη Μπόντο Γκλιμτ ο Ανρί: «Ορισμός της ομάδας»
- Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πειραιά με τη Διοικήτρια της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων