Αύξηση 0,7% σημείωσαν οι τιμές χονδρικής το Σεπτέμβριο
Αύξηση της τάξεως του 0,7% σημείωσαν οι τιμές χονδρικής το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, καταδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός δεν θα ενισχυθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.
27
Αύξηση της τάξεως του 0,7% σημείωσαν οι τιμές χονδρικής το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, καταδεικνύοντας ότι πιθανώς ο πληθωρισμός δεν θα ενισχυθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.
Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών χονδρικής σημείωσε άνοδο 1,9%.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές των καυσίμων και των προϊόντων αλιείας-γεωργίας. Παράλληλα, σημαντική αύξηση σημείωσε και ο δείκτης τιμών του κλάδου προϊόντων ορυχείων και λατομείων.
Όπως εκτιμούν τα στελέχη της ΕΣΥΕ, η συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των τιμών χονδρικής, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει αμετάβλητος και τον Οκτώβριο στο 3,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας του Γεράσιμου – «Εύχομαι αυτό το Σάββατο η σκέψη όλων να γίνει η φωνή του»
- Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι: «Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος σε ένα μήνα»
- Φάμελλος για υποκλοπές: Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο με πρακτικές παρακράτους – Ο Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη
- Κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτου στη Φλώρινα – Οι δράστες τραυμάτισαν αστυνομικό
- Αποθέωσε τη Μπόντο Γκλιμτ ο Ανρί: «Ορισμός της ομάδας»
- Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πειραιά με τη Διοικήτρια της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων